KÜTAHYA PAKİSTAN’IN YANINDA

532

Kütahya’da, Pakistan’daki selzedeler için hazırlanan insani yardım tırı törenle uğurlandı.
Zafer Meydanı’nda düzenlenen programda, Kütahya Valiliği öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 1 tır insani yardım malzemesi, selden etkilenen Pakistan’a dualarla gönderildi.
Vali Ali Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya olarak, yaşanan sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Pakistan’ın yanında olduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pakistan’a destek olabilmek için çalışma yürüttüklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:
“Kardeş ülke olan Pakistan’a kardeşlik hukuku gereği de destek olmamız gerekiyor. Çünkü onlar da bizim en sıkıntı zamanımızda, Kurtuluş Savaşı’nda bizlere yardımcı olmuşlar. Bu hukuku ve vefayı hiçbir zaman unutmamak lazım. Bu Kütahya’dan gönderdiğimiz ikinci tırımız. Bu tırımızda 2 binin üzerinde gıda, 500’ün üzerinde ise hijyen kolisi yer almakta. Tüm Türkiye’de aynı seferberlik ruhu devam ediyor. İnsanların en hayırlısı, insanların zorda kaldıklarında onlara faydalı olandır. Bu amaç ve şiarla çalışan, gayret eden ve destek veren tüm Kütahyalı hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum.”
Kampanyanın devam ettiğini de hatırlatan Çelik, imkanı olan herkesin kampanyaya destek olmalarını istedi.
Dua edilmesinin ardından insani yardım malzemesi yüklü tır, Pakistan’a uğurlandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir