DAHA GÜZELİ İÇİN SABREDİN

367

Zafer Meydanı yenileme projesi kapsamında temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende, geçici olarak yerinden kaldırılan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken konuşmacılar, proje süresince vatandaşlardan daha güzel bir Kütahya için sabırlı olmalarını istedi.
Zafer Meydanı inşaat alanında düzenlenen törende konuşan Vali Ali Çelik, meydan çalışmasının tamamlanmasıyla Kütahya’nın geçmiş ve geleceği temsil eden güzel bir alana kavuşacağını söyledi.
Projenin, kurumlar arası işbirliğinin de en güzel yansıtıldığı bir çalışma olduğunu aktaran Vali Çelik, şöyle konuştu: “Sayın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın destekleriyle belediyemiz ve ilgili kurullarla bu çalışma başladı. Çalışmanın burada kalmayacağını, diğer etaplarla da bütüncül bir proje olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu aks bilimin, kültürün ve medeniyetin insanlara tanıtılacağı alan için bir başlangıç. Bazen güzel şeylere ulaşmak için zorluk gibi görünen durumlar olabilir. Yeter ki sonraki adım güzelliklere atılsın. Burası da yeni güzellikler için bir süreliğine kapalı olacak. Sabır ve hizmetin devamlılığı için verilen destek için herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Projenin 6 aylık bir sözleşme sürecini kapsadığını dile getiren belediye başkanım Alim Işık ise, şunları kaydetti: “Amacımız hızlı bir çalışma temposuyla tamamlayıp şehrimize en güzel ve kalıcı bir eser bırakmak. Şimdilerde bazı fitne grupları yine çalışmaya başladı. Burasının ihalesi herkese açık bir platforma yapıldı. Burasının ihalesi için sanki Kütahyalı bir müteahhit daha düşük bir teklif vermiş de biz ihaleyi Vanlı bir şirkete vermişiz gibi bu şehrin moralini bozacak, fitneye fesada yol açacak sözleri edenleri hemşehrim saymıyorum. Onlar buradan değildir mutlaka, çünkü sahte hesaplardan. Yoksa Kütahyalı böyle bir esere herhalde itiraz etmez. Proje tamamlandığında Kütahya’da yaşayan her hemşehrimizin memnun olacağı çok büyük bir proje. Toplamda 95 bin metrekarelik bir alanda imalat gerektiren bir proje. Birinci etabı, meydanı alanında 15 bin metrekare asfalt uygulaması, yeşil alan ve diğer uygulamalarla beraber şehrimize değer katacak çok büyük bir proje. Toplam ihale bedeli 42 milyon + KDV. Yani yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırım. Bu 5 aylık süreçte şehrimize böyle bir değeri kazandırma konusunda emeği geçen herkesin mutlu olacağı bir proje. Allah nasip ederse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında bir konserle açılış yapmayı planlıyoruz.”
Programa katılan AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler de birer konuşma yaparak meydanların şehirler için öneminden bahsetti.
Gazel ve Erenler, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Proje kapsamında meydanda bulunan Atatürk Anıtı ve Vazonun geçici olarak kaldırılıp muhafaza altına alınacağı belirtildi.
Program İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın dua etmesi ve kurban kesimi ile sona erdi..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir