Kütahya Ramazana hazır

336

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, müftülük olarak Ramazan ayında kentte düzenlenecek program çalışmalar hakkında bilgi verdi. Müftü Demirtaş, ramazanı dolu dolu yaşamak için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.
“BU YILIN TEMASI RAMAZAN VE DOĞRULUK”
Yarın başlayacak Ramazan ayı öncesi Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, gazetecilerle bir araya geldi. Ramazan ayının bireysel ve sosyal hayata etkin bir şekilde girdiğini aktaran Müftü Demirtaş, şunları söyledi:
Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşacak olmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız 1 Nisan 2022 Cuma günü akşamı (bu akşam) kılacağımız ilk teravih namazının ardından 2 Nisan Cumartesi gecesi kalkacağımız ilk sahurla birlikte mübarek Ramazan ayına girmiş olacağız. Diyanet İşler Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen bu ana konu, Ramazan ayı boyunca vaaz ve sohbetlerde etraflı bir şekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda 2022 yılı Ramazan ayının teması ‘Ramazan ve doğruluk’ olarak belirlenmiştir. Rahmet ayı Ramazan, oruç ibadeti, mukabele programları, vaaz ve sohbetleri, teravihleri, iftar ve sahur etkinlikleri, sosyal yardımlaşma ve kültürel etkinlikler ve birçok farkındalıkları ile bireysel ve sosyal hayatımıza çok etkin bir şekilde girmektedir.”
“FİTRE MİKTARI 40 LİRA OLARAK BELİRLENDİ”
Farz olan Ramazan orucunun sahurda imsak ile başladığını, iftar ile sona erdiğini de hatırlatan Demirtaş, “Oruç yeme içme ve cinsel duygulardan uzak durmayı ifade eder. Ramazan akşamları iftar vermek çok sevaptır. Teravih namazı 20 rekattır. Ramazan geceleri yatsı namazı sonrası eda edilir. Ramazan ayı boyunca Bahçelievler, Duagür, Karagözpaşa, Mollabey ve Takvacılar camilerinde hatimle teravih kılınacak. Sadaka- fitr, Ramazan Bayramına kavuşan temel ihtiyaçlarının ve 1 yıllık ihtiyaçlarının oldukları aile dışında nisap miktarı mala sahip olan Müslümanların kendileri ve bakmakla yükümlü için verdikleri sadakadır. Bu yıl fitre kişi başı 40 TL’dir. Kütahya ilimizde camilerimizde ve diğer hizmet mekanlarımızda Ramazan ayı boyunca programlar uygulanacaktır. Kütahya’da camilerimizde ve diğer hizmet mekanlarımızda Ramazan ayı boyunca Ulu Camii’nde öğle ve yatsı namazından önce merkezi vaaz verilecek. Kur’an sohbetlerinin yanı sıra belirlediğimiz 5 camide hatimle teravih namazı kılacağız. Her akşam Müftülük Külliyesi’nde 300 kişiye iftar verilecek. Aile ve dini rehberlik merkezi ile gençlik merkezlerinde hizmetlerimiz devam ederken, hem internet sitemizden hem de yüz yüze zekat hesaplama yapılabilecek.” diye konuştu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir