Gezici “Çanakkale Şehitleri” Müze otobüsü Kütahya’da

1785

Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonunca (ŞEGAFED) hazırlanan, Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan savaş malzemelerinin bulunduğu gezici “Önce Vatan 1915 Çanakkale Şehitleri Savaş Müzesi” otobüsü Kütahya’da öğrencilerin ziyaretine açıldı.
Kütahya Şehitler Ortaokulu ve Şehit Semih Akyıldız İlkokulu bahçesinde izlenime açılan müze otobüsü öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde sınıflar halinde gezdi.
Öğrenciler, Çanakkale Savaşlarında kullanılan malzemeleri yakından görme fırsatı buldu.
Müze görevlisi Nihat Korkmaz, yaptığı açıklamada, çocuklara Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla gezici müze olarak hazırlanan otobüslerin Türkiye’de turunda olduğunu söyledi.
Kütahya’da da müze otobüsü öğrencilerle buluşturduklarını anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:
“ŞEGAFED öncülüğünde Türkiye’deki bütün okulları ziyaret ediyoruz. İl veya ilçe merkezlerindeki okulların yanı sıra köy okullarımıza da giderek oradaki öğrencilerin müzemizi ziyaret etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmayla müzemizi ziyaret eden öğrencilere anlatımlarda bulunuyoruz. Çanakkale ruhunu çocuklarımıza unutturmamaya, bu ruhu yaşatmaya çalışıyoruz. Müze otobüsümüzde şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla bizlere emanet ettiği bu şanlı vatanın müdafaasında kullanılan ve o döneme ait birçok eser ve görsel objelerin yer alıyor.”
Müze otobüsün Kütahya’da bulunan birçok okulu ziyaret edeceği öğrenildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir