91 bin öğrenciyle tatbikat

1725

Kütahya’da, Deprem Haftası kapsamında tüm okullarda “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. Tatbikata 91 bin öğrenci ve 7 bin öğretmen katıldı.
Fatih Mahallesindeki Orgeneral Asım Gündüz İlkokulu’nda gerçekleştirilen tatbikata, protokol üyeleri ile birlikte ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı.
Tatbikatta, senaryo gereği sınıflarında bulunan öğrenciler, ilk siren sesi ile birlikte “çök-kapan-tutun” işlemini yaptı.
İkinci siren ile birlikte öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ayağa kalkan öğrenciler başlarının üzerini kapatarak okul bahçesine çıktı.
Bu arada sınıflarından çıkamayan öğrenci ve okul personeli görevlilerce kurtarılarak acil sağlık ekiplerine teslim edildi.
Tatbikata katılan Vali Ali Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca 2022 yılının tatbikat yılı olarak ifade edildiğini belirtti.
Tatbikatların ilkini tüm Türkiye’deki okullarla birlikte Kütahya’da da gerçekleştirdiklerini aktaran Çelik, şunları kaydetti: İçişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde deprem durumunda yapılacaklarla ilgili deprem tatbikatı gerçekleştirdik. 2021 yılı AFAD Eğitim Farkındalık Yılıydı. Bu kapsamda Kütahya’da 300 binin üzerinde kişiye ulaşarak deprem ve afetler anında yapılacaklar konusunda bilgilendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanlığımızca 2022 yılını da öğrendiklerimizi sahada uygulama anlamında tatbikat yılı olarak ifade edildi. Bu kapsamda 50 bine yakın tatbikat gerçekleştirilecek. Bunun ilk aşamasını bugün okullarımızda uyguladık. Kütahya’mızda 566 okulumuzda 7 bin öğretmenimizin katılımıyla ve 91 bin öğrencimizle birlikte deprem anında yapılması gerekenler konusunda bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu farkındalığın tüm topluma yayılmasını ümit ediyoruz.”
Tatbikat sonra Türk Kızılay Kütahya Şubesi tarafından öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir