Görev şehidinin ailesi için yardım kampanyası çağrısı

419

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren itfaiye eri Cengizhan Tetikişçi’nin ailesi için yardım kampanyası yapılması çağrısında bulundu.
Kütahya Valiliği ve belediye öncülüğünde kampanya başlatılarak Tetikişçi’nin ailesine bir daire yardımında bulunulmasının, görev yapan memur veya işçilerin görevlerini yaparken, “Başıma bir şey gelirse benim arkamda kalan ailemi Kütahya sahipsiz bırakmaz, sahip çıkar” algısının oluşturulması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

“46 DAİRENİN BİR TANESİ İTFAİYE ERİMİZİN AİLESİNE VERİLSİN”
Merhum ifaiye eri Cengizhan Tetikişçi’nin ailesine yardım kapmayası başlatılması için Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a çağrıda bulunan Gezgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta Kütahya’mızda bir itfaiye erimiz vefat etti. Bu kardeşimiz 31 Temmuz’da görev başında iken Ağaçköy’deki yangına müdahale ederken iş kazası geçirip yaralanmıştı. 189 günlük yaşam mücadelesini maalesef kaybetti. Lütfen bu görev şehidi itfaiye erimizin geride kalan ailesi için sayın valimizin başkanlığında sayın belediye başkanımızın da destekleriyle bir yardım kampanyası başlatılsın. Bu ay yine 46 tane dairenin satışı Kütahya Belediyesinde gündeme geldi. Bu dairelerden bir tanesini biz kardeşimizin ailesine verelim. İnşallah sayın valimiz ve belediye başkanımız kampanya başlatsınlar biz de kendi üzerimize düşeni yapalım. Bu da geride kalan bütün memur ve işçilerimiz için eğer ben görevimi yaparken başıma bir şey gelirse benim arkamda kalan aileme Kütahya sahipsiz bırakmaz, sahip çıkar algısını da oluşturmuş olacağız. Ben bu şehir için canımı feda ediyorum bu şehir benim aileme sahip çıkar algısını artık oluşturmamız lazım.”

“BU ŞEHRİN MALINI MÜLKÜNÜ KİMSE KAFASINA GÖRE HARCAYAMAZ”
Açıklamasında Belediye Başkanı Alim Işık’ı da eleştiren Gezgin, son bir yılda her ay belediyede taşınmazların satıldığını ve bunların yerine de kar elde edici başka bir şey yapılmadığını iddia etti.
Gezgin: “Alim Işık beyin görev süresi yarıyı geçiyor. Henüz gözle görülür veya elle tutulur bir proje göremedik. İstihdamla alakalı 15 bin istihdam sözü vermişti. Her fırsatta “Ben 3 bin kişiye iş yeri açma ruhsatı verdim diyor. Ortalama 2 kişi çalışırsa 6 bin kişiye istihdam sağladık” diyor. Senin mantığın buysa eğer sana hiç söylenecek bir söz yok. Aylardır takip ettiğimiz bir diğer konu ise sürekli belediyenin mülklerinin satışı var. Bir olur iki olur üç, dört veya beş olur. Ama ihtiyaçlar dahilinde olur. Bunlar satılır yerine başka şeyler konulur, zaten bunlar belediyecilikte olağan şeylerdir. Saygıyla karşılayıp ama dikkatle takip ediyorduk. Artık kantarın topuzu kaçtı ve son bir yılda her ay her ay bazı aylar iki defa taşınmazların satışları var. Arsa, tarla veya gayrimenkuller, mülkler, dükkanlar çok enteresan şeylerle karşılaşıyoruz. 40 milyonluk, 20 milyonluk veya 30 milyonluk satışlar. Hep diyor ya Alim Işık ben borçlu belediye aldım borcu 700 milyondu. Kabataslak baktığımızda bunların satışları neredeyse 700 milyonu buldu. Geçen ki toplantı da, “Belediye binasını ben yaptım çünkü parasını ben ödedim” dedi. O zaman sen Perli’nin çayırını satarak ödüyorsan o zaman ben yaptım veya hepimiz yaptık sen neyden bahsediyorsun. Bu satışlarla bu işler olmaz. Yani ülkenin malını Kütahya’nın mülklerini satıp satıp belediyecilik yapmak olmaz. Siz Kütahya’nın geleceğini satıyorsunuz. 20 milyonluk satış yaparsınız yerine 30 milyonluk değer koyarsınız bunu takdir ederim. Aralık ayının ilk haftasında 129/1 parsel bir yerin satışı oldu. Normal bedeli 2 milyon 400 bin lira satışa çıktı. Şu anda aynı parsel bir satış sitesinde 8 milyonla satışta. Çok enteresan şeyler oluyor. Bu şehrin malını mülkünü kimse kafasına göre harcayamaz ”diye konuştu.

“GÜZEL İŞLERİ DESTELİYORUZ”
Kütahya Belediyesinin yaptığı güzel işleri de takdir ettiklerini söyleyen Osman Gezgin; “Güzel şeyler de oluyor mesela elektrikli otobüs getirilmiş. Mazot fiyatlarının yükseldiği bu dönemde hem de çevreye duyarlı bunları destekliyoruz. Ben fırsat buldukça 3-4 ayda otobüse biniyorum. İnsanların birbiri ile olan ilişkilerini gözlemlemeye çalışıyorum. Baktığımızda yaşlıların otobüs şoförleri ile olan tartışmalarına şahit oluyoruz. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın indi-bindisi ile alakalı çözüm yoluna gidilmiş. Dolayısıyla şehrimizdeki büyük bir gerginliği ortadan kaldırmış oldu. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir