Huzur Allah’ın huzurunda

522

Gazeteci yazar Abdullah Yıldız, Kütahya’da katıldığı söyleşide namaz kılmanın önemine değinerek gerçek huzurun Allah’ın huzurunda olduğunu bildirdi.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Gençlik Birimi tarafından kentteki bir okulda düzenlenen söyleşiye gazeteci yazar Abdullah Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
“Namazı Yaşamak” konulu söyleşide konuşan Yıldız, şunları söyledi: “Namaz Gönüllüleri olarak hamdolsun on binlerce toplantı düzenledik. Bu alanda hazırlanan on milyona yakın kitap ve kitapçık okunuyor. Yani işin kökü, temeli namaz. Dinin direğidir namaz. Olmazsa olmazı namaz, öyleyse bunu anlamak lazım. İslam’ın temel hayat tarzını yaşam haline getirin. Peki, namaz nasıl bir şey ki nasıl yaşarsak bu hale geliriz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Şöyle bir sıralama yapalım. Hazreti Yusuf gibi iffetli, ahlaklı, edepli gençliğe çok ihtiyacımız var. Hayasızlığın, edepsizliğin tavan yaptığı sosyal medyada her türlü iğrençliğin sergilendiği sokakta, alışveriş merkezinde tüm bu kötülüklerin işlendiği ortamda Yusuf gibi “maazallah ben Allah’tan korkarım” diyen kız ya da erkek fark etmez, ben Allah’tan korkarım o haramlara bulaşmam diyen gençlik lazım bize. O gençlikte kendi kendine yetişmiyor. Uğraşmak lazım, okutmak ve ilgilenmek lazım. Yüreklere dokunmak, sevmek, sevdirmek lazım. Namazı yaşamak konusunu konuşmayınca, namazı sevmeyince, sevdirmeyince namaz rutin bir işleve dönüşüyor. Yat-kalka dönüşüyor. Haşa Allah sanki kabul etmek zorunda veya namazlarımızı şöyle bir sorgulamamız gerekiyor.”
Namaz merkezli bir yaşam tarzının benimsemek gerektiğini de kaydeden Yıldız, “Biz yaşarken namazı hayatımızın merkezi ve odağı haline getirirken namaz merkezli bir ticaret, namaz merkezli bir siyaset, namaz merkezli eğitim, sanat yani bütün alanlarda bunu uygularsak Allah’ın izniyle diğer işlerimiz kolay olacak. Öncelikle ezan bilincimizi sorgulamamız lazım. Biz ezana saygı göstermezsek biz namaz kılanlar, bırakın ben Müslümanım diyenler, “ezan susmaz bayrak inmez” diye haykıranlar, “Bu ezanlar ki şehadetlerin dini temeli” diyenler ezana gerekli saygıyı göstermezsek birileri ezanı yuhalamaya kalkar. Ezan-ı Muhammedi için ezan okunduğu anda ilk aklımıza gelen ne olmalı. Efendimizin şu hadisi olmalı, “Ezanı işittiğiniz zaman susun.” Biz konuşmaya devam ediyoruz. “Ezan okunurken susun ve müezzinin dediklerini aynen tekrar edin” buyruluyor.” ifadelerini kullandı.
Söyleşisini dualarla tamamlayan Abdullah Yıldız, okurları için kitaplarını imzaladı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir