Sebze meyve fiyatlarını kış vurdu!

658

Kütahya’da son zamanlarda pazarlarda satışı yapılan sebze ve meyvelerde uygulanan yüksek fiyatlar vatandaşı tedirgin ederken pazarcı esnafı ise yüksek fiyatların, üretim yerlerinde yaşanan ağır kış şartlarından kaynaklandığını bildirdi.
Pazar ve marketlerde her geçen gün fiyatları artan ürünlere sebze ve meyveler de eklenmeye devam ediyor. Yüksek fiyatlar vatandaşı adeta canından bezdirirken konuya ilişkin değerlendirme Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş’dan geldi.
Fiyat artışlarından kendilerinin de oldukça mağdur olduklarını belirten Akdaş, şunları kaydetti: “Fiyatlar şu sıralar oldukça yüksek. Bu yükselişin sebebi ise Antalya’da yaşanan kar yağışı ve sel olaylarıdır. Ağır kış şartlarından dolayı ürünlerin Kütahya’ya ulaşması da güçleşiyor. Örneğin portakalın fiyatı yoğun kar yağışından önce uygundu, şu sıralar zamlandı. Patlıcan, kabak, salatalık ve biber fiyatları da oldukça yükseldi. Keşke fiyatlarımız düşük olsa da esnafımız para kazansa, vatandaşlarımız da rahatça alış veriş yapabilse.”
Soğuk havalardan dolayı vatandaşların da alış verişlerini kısıtladığını da kaydeden Akdaş, önümüzdeki günlerde fiyatların normale dönebileceğini ön gördüklerini de sözlerine ekledi.
Normal zamanlara göre fiyatları aşırı yükselen bazı ürünler ise şöyle: Patlıcan 20 lira, salatalık 10 lira, biber 10-20 lira, portakal 3-7 lira, elma 3-10 lira.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir