“Türkiye bir ekonomik sınavdan geçiyor”

393

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, dünyanın bir ekonomi sınavından geçtiğini ve Türkiye’nin de bundan etkilendiğini, ancak ümitsizliğe kapılmadan süreci en iyi şekilde yöneterek mevcut şartlardan çıkılabileceğini bildirdi.
Kütahya Genç İş İnsanları Derneği’nin (KÜGİAD) kentteki bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya Belediye Başkanı Alim Işık, TÜGİK) Genel Başkanı ve Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kütahya KOSGEB İl Müdürü Halit Sıddık Tonkuş ve derneğin yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Zafer Bintepe, Kütahya’ya fayda sağlayacak çalışmalar yaptıklarını, 2022 yılında ise hazırladıkları projelerle Kütahya’ya katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.
TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, yaptığı konuşmasında ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Dünyanın ve Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Güral, şunları söyledi: “Özelikle pandemi süreciyle başlayan sıkıntılar, pandeminin ilk başında nasıl yaşayacağız, ne yapacağız, nasıl çalışacağız hiç birimizin bilemediği bir dönemdi. Hakikaten pandeminin başlangıcında dibe vurmuştuk. Daha sonra gelişen yaşam şartları ve nasıl çalışacağımızı öğrenmemiz, alınan tedbirler, nasıl yaşayacağımızı, nasıl korunacağımızı öğrenmemizle birlikte biraz daha moral bulduk. Moral daha sonra aşıyla taçlandı. Aşı gerçekten insanlık mucizesiydi. Bizlerin de bu aşıya dahil olmasıyla birlikte bugüne kadar çok şükür iyi idare ettik. Bundan sonraki süreci daha iyi yöneteceğimize inancım tam. Her zaman için moral ve motivasyona sahip olmamız lazım. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadan her bir yeni güne umutla ve mutlulukla başlamamız gerekir. Yorgunluk ve bıkkınlık kelimelerini hafızalarımızdan atıp o günü en iyi şekilde nasıl değerlendireceğimizi planlamamız lazım.”
Yaşanan sıkıntıların tüm dünyada etkili olduğuna dikkati çeken Güral, şöyle devam etti: “Dünya bir ekonomi sınavından geçiyor. Hepimiz etkileniyoruz. En son Cuma günü başlayan doğalgaz kesintilerini, iki gün önce başlayan elektrik kesintileri… Ancak çare yok. Bu şartlara ayak uydurmamız lazım. Şartlar buysa bizim bunu iyi yönetmemiz lazım. Yönetim bir beceridir ve bu beceriyi ekip arkadaşlarınızla birlikte ortaya koyup o buhrandan en kısa ve en az zararla nasıl çıkacağız buna bakmamız lazım. Başa geldiyse yapılacak bir şey yok. Yüzde 40’ı kesin dediler kestik. Onu en iyi şekilde nasıl üreteceğiz, nasıl yöneteceğiz ona baktık. Hayıflanmanın da bir çaresi yok. Bunu da biliyoruz. Şartlar buysa bu şartlara en iyi şekilde sektörlerimizde ayak uydurmamız gerekiyor. Ülke ekonomisinin gücü bizlerin gücü. Dolayısıyla ister ticaret yapalım ister üretim yapalım, ister ihracat, isterse ithalat yapalım yaptığımız işin en katma değerli olanına yönelmemiz lazım. Orta sekment üretimlerde ya da ticarette rekabet o kadar yoğunki şunu hep gözlemledim. Yaptığı işin hep en düşük maliyetli en ucuz olanını yapanlar ya da en iyisine en katma değerli olanını yapanların başarılı olduğunu gördüm. Benim kişisel tercihim katma değeri yüksek kaliteli, iyi, tüketicilerin tercih ettiği markalı ürünleri üretmek.”
Güral, konuşmasının ardından KÜGİAD’a yeni üye olan iş insanlarına dernek rozetlerini taktı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir