115 kişilik Tavşanlı Ateşi Halk Dansları Topluluğu kuruldu

796

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’in talimatıyla Belediye Spor Kulübü bünyesinde 115 kişilik Tavşanlı Ateşi Halk Dansları Topluluğu kuruldu.
Başkan Güler, çoğunluğu gençlerden oluşan topluluk üyelerini aileleriyle birlikte Meteoroloji Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.
Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, velilere seslenerek, “Evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Bize güvendiğiniz ve çocuklarınızı bize teslim ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlerimize yönelik çalışmalarımızı ekibimizle birlikte hız kesmeden sürdürüyoruz. Pandemi dolayısıyla biraz gecikme olsa da yoğun bir şekilde çalışarak farkı kapattık. Maksadımız gençliği bir arada tutmak; örf, adet, gelenek, görenek, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesine vesile olmaktır” dedi.

“GENÇLERİMİZ; MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI PIRLANTA GİBİLER”
Son dönemlerde gündeme sokulan z kuşağı polemiğine de değinen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Z kuşağı diye bir kavram çıkardılar, gençlerimizin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Biz böyle bir kavramı tanımıyoruz. Gençlerimiz; örf ve adetlerine sahip çıkan, vatanına ve milletine bağlı pırlanta gibiler. Böyle değerli gençlerimiz için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tavşanlı Belediyesi olarak tüm gençlerimize dokunmaya, onlarla beraber olmaya, onlara yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz. Belediye Spor Kulübümüz bünyesinde spordan sanata her türlü kurs ve eğitim programlarını hayata geçirerek gençlerimiz ile bir arada oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERE YÖNELİK PROJELERİMİZ HAYATA GEÇİYOR”
Tavşanlı Belediyesi’nin tüm imkanlarını gençlere seferber etmeye hazır olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Göbel Termal Tesisleri’nde özellikle gençlerimizin faydalanabilmesi için Bungalov Yaşam Evleri projemizi hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz burada kamp yapma imkanı bulacak. Ayrıca eski Dedebali Öğrenci Yurdu’nu da tadilattan geçirerek Belediyemize bağlı bir gençlik merkezi haline dönüştürdük. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında gençlerimizin bir uğrak yeri haline gelmesini istiyoruz. Bilgisayar ve internet sıkıntısı yaşayan gençlerimiz için de burada çalışma imkanı sağlayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayarak ilçemizdeki tüm spor salonlarını da ihtiyaca göre kullanabileceğiz. Gençlerimiz için geliştirdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Her şey kıymetli gençlerimiz için” diye konuştu.

“BAŞKAN GÜLER, GENÇLİK PROJELERİ ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDI”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Tam Bana Göre Festivali ile burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığı gençlik ödülüne de değinen Başkan Güler, “Tam Bana Göre Festivali’ne Tavşanlı’dan yaklaşık 600 gencimizi götürdük. Sınırlı sayıda ilçe belediyesinin bulunduğu festivalde adeta ilgi odağı olduk. Gençlerimizin burada yaptığı workshop çalışmaları ile gösteriler bizleri gururlandırdı. Ayrıca gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projeler dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almak ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Yaptığımız çalışmaların meyvesini veriyor olması mutluluk verici” şeklinde konuştu.
Başkan Mustafa Güler, programın ardından gençlerle sohbet ederek taleplerini de dinledi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir