Diyabetli çocukların canı acımayacak

434

Kütahya’da, tip 1 diyabet hastası 83 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı verildi. Cihaz sayesinde şeker ölçümü yapılan çocukların her seferinde parmağı delinmeyecek ve canı acımayacak.
Kütahya Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında sürekli kan şekeri ölçüm cihazı ve sensörleri hayırsever iş insanları ile sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle temin edildi.
Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda tip-1 diyabetli 83 çocuğun ailelerine çocukların anlık takiplerini yapmalarında parmak delme ihtiyacını ortadan kaldıran sensör verildi. Cihaz sayesinde aileler, çocuklarının glikoz ölçümünü parmaklarını delmeden, kola takılan aparat sayesinde kolaylıkla yapacak ve risk durumunu raporlayabilecek. Gün içinde vücuttaki şeker miktarını anlık ölçen cihaz, ücretsiz uygulama sayesinde akıllı telefonlardan da takip edilebilecek. Aileler bu sayede çocuklarının sağlık durumunu doktorlarıyla da paylaşacak.
Programda konuşan Vali Ali Çelik, diyabetli çocukların yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla proje hazırladıklarını belirtti.
Diyabet hastası çocukların yaşadıkları sıkıntıya Kütahya’nın kısa sürede çözüm ürettiğini dile getiren çelik, şunları söyledi: “Biz fedakar bir milletiz. Yeter ki sorunları birbirimize güzel anlatalım, çözmek için hep birlikte irade koyalım. Bu projemizle acıyı, sevinci bir arada paylaşmanın değerini gördük. 3 günlük kısa bir sürede ihtiyacımız olan cihazları iş insanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle tamamladık. Bu Kütahya’mız adına çok değerli. Peygamberimizin, ‘İnsanların en hayırlısı insanlığa hayırlı olandır’ ifadesiyle, insanlığa faydalı hizmet konusunda çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmeleri için mücadelemiz devam edecek.”
Kütahya Tip-1 Diyabetliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş da, diyabetli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak bu çalışmanın oldukça kıymetli olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından cihazın temin edildiği firmanın ürün tanıtım uzmanı Soner Lavaşkan, cihazın kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.
Program, cihazın temin edilmesine katkı sunan kurum, kuruluş ve kişilere plaketlerin verilmesi ve cihazın ailelere dağıtılmasının ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir