SOĞUK HAVALAR AKTARLARA İLGİYİ ARTIRDI

1096

Kütahya’da, kış mevsiminin başlaması ve soğuk havanın etkisini göstermesiyle alternatif tıp olarak da bilinen bitki çayları ve şifalı bitkilere talep artarken aktar İdris Doğan, hasta olunmadan tedbir alınması gerektiğini, soğuğa ve hastalıklara karşı en etkili yöntemin ise güçlü bağışıklık sistemi olduğunu bildirdi.
Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve gribe yakalanan vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da devam ettiği süreçte ilk önce doğal yollara başvuruyor.
Gribe ve soğuk algınlığına karşı şifalı bitkilerde çare arayan vatandaşlara, aktarlar bağışıklık güçlendirici bitkiler ve genellikle 5-10 arasında doğal bitkinin karışımı olan “kış çayı” tavsiye ediyor.
Kütahya’da aktarlık yapan aktar İdris Doğan, yaptığı açıklamada, bitki çaylarının, sadece ısınmak, boğazı yumuşatmak için tüketilmemesi gerektiğini, içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin etkisiyle bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini belirtti.
Bitki çaylarının içeni hastalıklara karşı dirençli hale getirdiğini dile getiren Doğan, şunları söyledi: “Vatandaşlar kendilerini hastalıklardan korumak için sağlıklı yollar arıyor. İnsanlarımız artık bilinçlendi. Araştırmasını yapıp hangi bitkinin hangi rahatsızlığa iyi geldiğini öğrenip ne istediğini, ne alacağını bilerek bizlere geliyor. Biz de onların istediği şifalı bitkileri kendilerine veriyoruz. Böylelikle biz de insanlara açıklama yapmak zorunda kalmıyoruz. Hasta olup sağlımızın peşine düşmek yerine hasta olmadan sağlımızı korumalıyız. Şifalı bitkiler tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz.”
Soğuk havalarda hasta olmadan önlem alınmasının da oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Doğan, şöyle devam etti: “Bizler genellikle herhangi bir rahatsızlığımız olunca çareler aramaya başlıyoruz. Halbuki hasta olmadan tedbir almamamız gerekiyor. Özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığına yakalanmadan basit ama etkili yöntemler var. Örneğin sabah kalktığımızda dut, üzüm veya keçiboynuzu pekmezi ile doğal karışım bitkilerden oluşan kış çayı tüketilmesi faydalı olacaktır. Ayrıca bizim yaptığımız zerdeçal, zencefil, havlıcan, karabiber, çörek otu tozu ve bal karışımı bir karışımımız var. Bu da büyük ölçüde bağışıklığı güçlendiriyor. Tüm bunların yanı sıra ceviz, fındık, kayısı, bal gibi bağışıklığı güçlendirici besinler, özellikle kış aylarında çokça tüketilmelidir.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir