Mühendislik Fakültesinden iş dünyasına açık kapı

1046

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi heyeti, KUTSO üyesi işletmelere destek olmak ve işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.
DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Karagüzel, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Ümran Erçetin ve Dr. Öğretim Üyesi Durmuş Özdemir, KUTSO’yu ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç ile görüştü.
Güncel ve ekonomik konuların da değerlendirildiği ziyarette, Başkan Özotraç, yürütülen bölgesel ve ulusal çalışmalar, yatırımlar ve organize sanayi bölgelerindeki gelişmeler, yeşil OSB oluşturma girişimleri, ticaret ve ihracat verileri, mesleki eğitimin iyileştirilmesi gayretiyle devam edilen faaliyetler, üniversite sanayi iş birliği çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı. Son yıllarda bu iş birliğinin faydalı bir şekilde artmasından memnuniyet duyulduğunu, işletmeler yararına sürdürülmesinin hedeflendiğini ifade etti.
DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Karagüzel ise çalışmaları hakkında bilgi paylaşarak, KUTSO üyesi işletmelere destek olmayı, sanayiye katkıda bulunabilmek için iş birliği yapmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Teknolojik alt yapının ve ar-ge merkezlerinin geliştirerek, sanayinin taleplerine uygun şekilde daha verimli çalışmalar yapılmasının hedeflendiğini belirtti. KUTSO üyesi işletmelerin, üniversite laboratuvarlarını kullanmaları durumunda, memnuniyetle hizmet verileceğini, üniversite sanayi iş birliğinin artarak devam etmesinin arzu edildiğini söyledi.
Karşılıklı iyi dileklerin sunulması ve ziyaretin anısına hediye takdimi ile görüşme sona erdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir