Metruk evler sorunu çözüme kavuşuyor

416

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya’nın yıllardır çözüm bekleyen metruk ev sorununu çözmeye kararlı olduklarını bildirdi. Işık, sorunu görev süresi içinde çözeceklerini söyledi.

2 BUÇUK YILDA 205 METRUK EV YIKILDI
Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir merkezinde bulunan 560 metruk evin yıllardır Kütahya’nın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.
Göreve geldiğinden bu yana kentteki 205 adet metruk evin yıkımını tamamladıklarını dile getiren Işık, şunları kaydetti: “Göreve geldiğimizde belediyemiz mücavir alanı içinde toplam 560 adet metruk ev vardı. O günden bugüne 2 buçuk yıllık görev süremiz içinde 2019 yılında 59 adet, 2020 yılında 47 adet, 2021 yılında 99 adet olmak üzere toplam 205 adet metruk evin yıkım işlemleri Anıtlar Kurulu’nun onayı alınarak tamamlandı. Halen Anıtlar Kurulu’ndan yıkım kararı alınmış 76 metruk evimiz daha bulunmaktadır. Bunlar da yıkıldığında görev süremizin yarısında toplam 281 adet metruk evin yıkımı gerçekleştirilmiş olacak.”

“METRUK EVLERİN TAMAMI YIKILACAK”
Çoğunluğu şehir merkezindeki metruk evlerin yıkımının yaklaşık yüzde 50’sinin tamamlandığı, geriye kalan görev süresi içinde de kalan 279 metruk evin yıkımına yönelik çalışmaların Anıtlar Kurulu ile birlikte yürütülerek yıkımların yapılacağını belirten Başkan Işık, şöyle devam etti:
Kütahya’da bir daha metruk evler diye bir sorununun kalmamasını hedefliyoruz. Bu konuda emeği geçen başta Anıtlar Kurulu’nun saygı değer üyeleri olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşların çalışanları, belediyemiz fen işleri müdürlüğü personeli başta olmak üzere, KUDEP servisinde çalışanlarımız, ilgili diğer müdürlük personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Yıkımlar esnasında ilgili mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın gösterdikleri sabır ve destek için de ayrıca tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir