Kütahya’da İl Özel İdaresinin 2022 yılı bütçesi 215 milyon lira

489

Kütahya İl Özel İdaresinin 2022 yılı bütçesinin 215 milyon lira olarak belirlendiği bildirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılı bütçesinin yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinin oy birliğiyle 215 milyon olarak belirlendiğini söyledi.
Bütçenin yüzde 74 olan 166 milyon lirasını İl Özel idaresi birim ve müdürlüklerine ayrıldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
Bütçede 39 milyon 225 bin liralık kısmını il müdürlüklerine ayırdık. Bu da yüzde 18’in üzerinde bir orana tekabül ediyor. İlçe müdürlüklerimize de 10 milyon lira civarında bir kaynak ayırarak genel anlamda böyle bir paylaşım yaptık. Temel görev alanımız içerisinde yol, su, köylerin alt yapısı ve diğer hizmetleri yerine getirirken son üç yıldır iki alanda yoğunlaşıyoruz. Onlara daha fazla bütçe aktarma gayretindeyiz. Bu fasıllar özellikle kültür ve turizm ağırlıklı. Bütçemizin en büyük kalemi mevzuat gereği ve genel bütçede olduğu gibi eğitim hizmetlerine 30 milyon liralık bir kaynağı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze aktarmış bulunuyoruz. Bu tabii planlanarak sayın valimizinde bu pandemi sürecini fırsat bilerek bir karar alındı. İlimizde depreme dayanıksız okullarımız yıkıldı. Bu hususta ciddi bir çalışma var. şuana kadar bir çoğu yapılmakta ve yapılacak olan onarım süreci devam etmekte ben Milli Eğitim Müdürlüğünden sonra kendi kurumumuz içerisinde en önemli yatırımcı müdürlük olan yol müdürlüğümüze 19,5 Milyon Lira gibi bir kaynak aktardık. Tabi bu kaynaklarımız bununla sınırlı kalmıyor. Farklı çalışmalar elde ederek ek bütçe çıkardık. KÖYDES Bütçesinden de yola pay ayırıyoruz. Bu önemli bir kaynak kendi kültür ve sosyal işler müdürlüğümüze 15 milyon liralık bir kaynak aktardık. İl Kültür Müdürlüğümüze de 3 Milyon 250 bin Liralık, bunun yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze aktardığımız bütçenin de temelinde Kültüre hizmet edecek bir bütçe olarak düşündüğümüzde yaklaşık 19,5 milyon liralık bir kaynağı ilimizde bu yıl çok önemli bir rakam yol müdürlüğümüze ayırdığımız pay kadar kültür ve turizm alt yapısına ayırdık. Bunlar neler Aizonai, Murat dağı, ilk defa bu sene Kütahya Kalesinin yapılması ve çevresinin düzenlenmesinde öncülük yapıyoruz. Tabi belediyemizde orada işin bir bölümünü üstleniyor. Bunun yanında Gölcük, Kocayayla ve Tahtalı’da gerçekten güzel hizmetler yaptık. Bu sene de buralara bir miktar ödenek ayırdık. Bunlar çok önemli çünkü anladık ve gördük ki alt yapıyı tamamladıktan sonra ilimize katma değer katacak en önemli sektör kültür ve turizm, tabi eğitimi bunların dışında tutuyoruz. eğitim bizim her şeyimiz geleceğimiz ve tarım, tarıma da bu sene 2 milyon gibi bir kaynak aktardık.
Bütçede belirlenen rakamların sonlanmış miktarlar olmadığını, bunların üzerine ilavelerin olabileceğini de kaydeden Yılmaz, “Ben 2022 yılı bütçemiz hayırlı olsun derken bu kaynakların aktarılmasında hiçbir kısıtlamaya gitmeyen pandemi sürecinde dahi hiçbir sıkıntı yaşamadığımız ödenek noktasında başta sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Milletvekillerimize, Sayın Valimize, teknik ekibimize, bizimle çalışan il müdürlerimize, il genel Meclisi üyelerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Ali Çelik ise, Kütahya İl Özel İdare’nin Kütahya’yı bütünüyle ele aldığını, en ücradaki köyleriyle, şehir merkeziyle yaşanabilir ve daha güzel bir yer olabilmesi için gösterdiği çabayı artırarak devam ettirdiğini belirtti.
Meclis üyelerinin uyum içinde çalıştığını kaydeden Çelik, “İl Genel Meclisi başkanı şahsında hepinize şükranlarımı sunuyorum. Başarılı çalışmalara vesile oluyorsunuz. Taş üzerine taş koymaya devam ediyorsunuz. 2022 yılı bütçesi bu vesile ile hayırlara vesile olur. Planlama aşamasında muhakkak değişik ani gelişen ihtiyaçlar olur, onların ortaya çıkaracağı gerekli gereksinimler mutlaka değerlendirilip, çözüm üretilecektir.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir