Bu Şehir hepimizin

436

Kent yaşamının en önemli kurallarının başında gelen ortak yaşam kültürü, çevre temizliği, doğaya ve hayvanlara saygı gibi konuların bir tanesini eksik kaldığında zararını ya da etkinlerini tüm şehir yaşıyor. Bunun en güncel örneği ise, Kütahya’nın akciğerleri konumunda olan Çamlıca Tabiat Parkında piknikçilerin ardında bıraktıkları geliyor.
Şehir yaşamından uzaklaşmak, doğa ile kucaklaşmak için hafta sonunu fırsat bilen Kütahyalı vatandaşlar Çamlıca Tabiat Parkı ve diğer mesire alanlarına gidiyor. Piknik alanlarında günün yorgunluğunu atan vatandaşlardan bazıları maalesef yorgunlukları ile birlikte çöplerini de çevreye atıp gidebiliyorlar.
Kütahya Belediyesi çevre temizliği konusunda bazı uyarılarda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, “Şehrin daha temiz olması, peyzaj çalışmalarının tamamlanarak daha yeşil bir kent haline gelmesi için özveri ile çalışmalarını sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecek. Ancak siz değerli hemşehrilerimizinde olmasını istemediğiniz görüntüleri, sizler gibi bizde görmek istemiyoruz. Bu sebeple piknik alanları başta olmak üzere park ve bahçelerde olumsuz görüntüleri ortadan kaldırmak için temizleme çalışmalarımız sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza destek olmak, temiz bir doğa ve çevre için daha bilinçli hareket ederek, bizlerden sonraki nesillere yaşanabilir yeşil bir Kütahya bırakmak adına çöplerimizi doğaya değil, poşetleyerek çöp kutularına bırakın” ifadeleri kullanıldı.
KÜTAHYA BELEDİYESİ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir