Okullarda kütüphane oluşturmak amacıyla kermes düzenledi

2236

Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi farklı okullarda kütüphane oluşturmak amacıyla kermes düzenledi.
Kütahya’nın en işlek caddesi olan Sevgiyolun’da düzenlenen kermesin açılışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kur’an-ı Kerim de iyiliğin karşılığının ancak iyilik olduğunun ifade edildiğini belirterek; “İslam dini, sosyal adaleti ve barışı, toplumsal dayanışmayı sağlamaya yönelik hayır yapma, sadaka verme gibi prensiplere son derece önem vermiştir. Bu konudaki dini emir ve tavsiyeler başkalarını kendisine tercih eden, toplumun menfaatlerini ön planda tutan diğergam bir insan tipinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet-i kerimede hayır yapmak ve sadaka vermek konusunda emir ve teşvikler yer almaktadır. Hz. Peygamber (S.A.V.)’in hadis-i şeriflerinde de bu konuyla ilgili tavsiye ve teşvikler yer aldığı gibi bizzat Hz. Peygamber başta olmak üzere ashab-ı kiramın bu doğrultuda uygulamalarına da şahit olmaktayız. Bizlerde Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi olarak ülkemizin farklı illerindeki okullara kütüphane kurmak ve hayri hizmetler için kermes düzenledik emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde hafta sonu kurulan kermesi ziyaret eden Belediye Başkanı Alim Işık, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile birlikte kermesi gezerek emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.
Yapılan kermesin amacının çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Işık, düzenlenen kermese destek olmak amacıyla alışveriş yaptı. Kermes alanında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Işık, çocukların fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmeyerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir