”Simav Fasulyesi” meşhur oldu

847

Simav fasulyesinin yaklaşık 60 yıldır Simav’da ekiminin yapıldığını belirten Simav İlçe Tarım Müdürü Murat Tokdemir: “Simav gölünün kurutuluşu sonucunda oluşan göl arazisinde, 1960’lı yıllarda ekilmeye başlayan, kolay pişen, lezzeti ve böceklenmeyişi ile çevre illerde de meşhur oldu” dedi.

SİMAV FASULYESİ İLÇEDE ÖNEMLİ TARIMSAL ÜRÜNLER İÇERİSİNDE
Müdür Tokdemir, “Simav fasulyesi; ilçemizde yaklaşık 60 yıldır ekimi yapılan bir üründür. Kurutulan göl arazisinde, 1960’lı yıllarda ekilmeye başlayan, kolay pişen, lezzeti ve böceklenmeyişi ile çevre illerde de meşhur oldu.
Bugün sadece göl arazisinde değil başka köylerimizde de fasulye üretimi yapılıyor. İlçemizdeki tarımsal ürünler içerisinde önemli bir yer tutuyor ve çiftçilerimizin önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi.

“SİMAV FASULYESİNDE HOMOJENLİK VE YÜKSEK VERİM SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”
Çevre illerde ve hatta tüm Türkiye’de tüketicilerimiz tarafında tercih edilen Simav fasulyesinin ekilişini arttırmak ve çiftçimize sertifikalı ve kaliteli tohum sağlamak için biz de bu projeyi uyguluyoruz. 2020 yılında hazırlayarak Bakanlığımıza sunduk. Çiftçilerimize sertifikalı ve kaliteli tohum ektirerek Simav Fasulyesinde homojenlik ve yüksek verim sağlamayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında, muhtarlıklar vasıtasıyla fasulye ekecek çiftçilerimizden talep topladık ve yaklaşık bin dekarlık talep geldi. Maliyetinin yüzde 75’ini Bakanlığımızın karşıladığı yüzde 25 ise çiftçimiz tarafından karşılanan tohumları, bu günlerde çiftçimize ulaştırmaya başladık” dedi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir