“Mesuliyet bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

4213

Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahyalı Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde açtığı sergiyle Kütahya’nın tüm Türkiye’ye tanıtıldığını bildirdi. Gazel, çininin tanıtılması için mesuliyet bilinciyle çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Gazel, geçtiğimiz günlerde Olçar’ın, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un himayelerinde açtığı sergiyi değerlendirmek üzere gazetecilerle bir araya geldi.
Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Gazel, TBMM’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında açılan serginin Kütahya çinisinin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.
Serginin açılış programında kent protokolünün tam kadro mecliste olmasının da ayrıca birlikteliği göstermek adına güzel bir tablo oluşturulduğunu da aktaran Gazel, şöyle konuştu: “Özel Kütahya Koleksiyonu Sıtkı-Nida Olçar Sergisi TBMM Şeref Salonunda iki hafta boyunca sergilendi. Şimdiye kadar Şeref Salonu’nda sanırım en uzun kalan sergiydi. Vefatının 10’uncu yılında UNESCO Yaşan insan Hazinesi Ünvanına sahip Sıtkı Usta’yı da 10 eseri ile andık. Yurt içinde ve yurt dışında açtığı sergilerle ülkemizi ve Kütahya’mızı başarıyla en güzel şekilde temsil eden değerli çini sanatçımız Nida Olcar’la birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop’la yaklaşık 9 ay kadar önce bir görüşme gerçekleştirmiştik. Kütahya’mızın ve Çini sanatımızın tanıtımı, sanatçılarımızın büyük emek harcayarak ortaya çıkardığı eserlerin ulusal çapta gündeme gelmesi için büyük bir imkan olan bu serginin serencamı ve ortaya çıkması uzunca bir süre ve yoğun bir emek neticesinde olmuştur. Bu vesileyle TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a ve çini sanatçımız Nida Olçar’a tekrar teşekkür ediyorum. Çok büyük emek harcanmıştır ve bu emeğin karşılığında da çok güzel bir sergi ortaya çıktı. Çini sanatımız sahip olduğumuz en değerli kültürel miraslarımızdan biridir. Kütahya olarak şehrimizle simgeleşmiş bu sanata ve sanatçılara sahip olduğumuz için iftihar ediyoruz.”
“Çini sanatını korumak, geliştirmek ve yaşatmak Kütahya’da yaşayan her bir kişiye büyük bir mesuliyet de yüklediğini kaydeden Gazel, şöyle devam etti: “Bu mesuliyetin bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim temel hedefimiz bu kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarabilmek ve tanıtabilmek. Serginin açılışının yoğun bir şekilde ilgi görmesi ve Kütahya protokolümüzün tam kadro serginin açılışında bulunması bizi sevindirdi. Bu konudaki destekleriyle sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, AK Parti ve MHP İl Başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Gerçekten sergi vesilesiyle güzel bir birliktelik tablosu da oluşturduk. Sergi 2 hafta boyunca ülke gündeminde yer aldı. Bu olağanüstü güzellikteki sergi, yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Ulusal ve yerel gazetelerin, köşe yazarlarının ilgisiyle karşılaştı. Böylelikle Kütahya birliğini göstermiş olduk bu da en önemlisi idi.”
Serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden Gazel, Meclis Özel Kütahya Koleksiyonunun Eylül ayında Meclis Başkanı Şentop himayelerinde İstanbul’da açılacağını da sözlerine ekledi.
TBMM’de Kütahya’yı ve Kütahya çinisini temsil etmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çini sanatçısı Olçar da, “Benim için Kütahya’yı temsil etmek çok büyük bir onurdu. Sergimiz çok fazla ilgi gördü. 20 kişilik bir ekiple sergimize 9 kadar bir sürede hazırlandık. Eylül ayında açacağımız serginin hazırlıklarına da başlamış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir