Ünlü şefler Kütahya’da Yemek yarışması Düzenleyecek

562

Türkiye’nin en iyi şefleri, ulusal yemek yarışması için Kütahya’ya seçti. Ana temasında Kütahya’nın yöresel yemeklerinin yer aldığı yarışmaya Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi tam destek verecek.
Başkanlığını, Kütahyalı ünlü şef Ahmet Yalçınkaya’nın yaptığı Best Chef İstanbul Derneği, yönetim kurulu üyeleri Şef Hakan Kurt, Şef Ali Kemal Aydemir, Şef Deniz Aydemir ve Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uysal ile birlikte, Kütahya’nın tanıtımına çok önemli katkı sağlayacak ulusal bir yarışma düzenlemek için bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Bu kapsamda ilk önce Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ile görüşerek yarışma hakkında sunum yapan ünlü şefler, Başkan Işık’tan tam destek sözünü aldılar.
Başkan Işık, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kütahya yöresine ait yemeklerle yapılacak yarışmanın, Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.
Daha sonra şefler Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile de görüşme yaparak bilgiler verdi. Kütahya Valisi Ali Çelik’ in de bu tür projelere sıcak baktığını belirten Halil İbrahim Ertekin Vali Çelik’e aktarmak üzere gerekli bütün bilgileri aldığını söyledi.
Yıllardır bu tür büyük organizasyonları ve yarışmaları başka illerde başarı ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Dernek Başkanı Ahmet Yalçınkaya, şunları kaydetti: “Hem ulusal hem uluslararası organizasyonları sürekli diğer illerde çok güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Artık memleketimizin de bu tür bir organizasyona ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Bu amaçla el sanatları kadar yemek kültürünün de zenginliğini ilk önce tüm Türkiye’ye daha sonra da tüm dünyaya tanıtmanın zamanı geldi.”
Bu konuda çok kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Yalçınkaya “Bu projenin gerçekleşmesi için bize destek vereceklerini söyleyen hem belediyemiz hem de valiliğimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bize duyulan bu güveni boşa çıkartmayacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.
İlerleyen zamanlarda projenin tüm detaylarını paylaşacaklarını vurgulayan Ahmet Yalçınkaya gastronomi alanında Kütahya’nın hak ettiği yere en kısa sürede ulaşması için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir