DPÜ’de Nevruz Coşkusu yaşandı

2439

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nevruz Bayramı törenleri Kütahya Protokolünün ve TÖMER öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
DPÜ Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Kütahya Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Algın, Genel Sekreteri Prof. Dr. Atilla Batur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, akademik ve idari personel ile TÖMER öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan DPÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu, Nevruz Bayramının tarihini ve DPÜ TÖMER olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerden söz ederek katılımcıların Nevruz Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını söyledi.
Konuşmaların ardından üç öğrenci Nevruz konulu şiir okuduktan sonra sırasıyla Endonezya, Fildişi Sahili, Filistin, Afganistan, Kamerun, Ürdün, Yemen, Kazakistan ve Somali’den gelen öğrenciler ülkelerinin yerel danslarını sergilediler.
Protokol üyelerinin Nevruz ateşini yakması ve demir dövmesinin ardından etkinlik Nevruz pilavı ikramı ile sona erdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir