Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı Gururla Kutlandı

463

Emperyalizme karşı kazanılan ilk zafer olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı Kütahya’da törenle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı sebebiyle Kütahya Hava Şehitliği’nde düzenlenen tören, Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf Sarıoğlu, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat’ın çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Kabirleri tek tek ziyaret edip karanfil bırakan Vali Ali Çelik, şehitlerin kabri başında dua eden ailelerle ilgilendi, baş sağlığı diledi.

Tören, Vali Ali Çelik’in Şehitlik Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİNE ZİYARET

Vali Ali Çelik daha sonra beraberinde protokol üyeleriyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat ile Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul’u dernek merkezlerinde ziyaret eden Vali Ali Çelik, gazilerle ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

“DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ ”

Çanakkale Zaferi’nin 106. yılında gurur ve hüznün bir arada yaşandığını söyleyen Vali Ali Çelik, “Bir yandan en zor şartlarda bile 7 düvele kafa tutabilecek bir ruhu taşıyan milletimizin evladı olmanın umudu ve gururuyla yaşarken diğer yandan da vatan uğruna canlarını hiç çekinmeden feda eden gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin hüznünü paylaşıyoruz” dedi.

“BAYRAĞIN VATANLA DESTANLAŞTIĞI GÜN”

Bu vatanın kolay elde edilmediğini dile getiren Vali Çelik, “Bugün; barutun canla, canın kanla, kanın bayrakla, bayrağın vatanla destanlaştığı gündür. Bu acılar bazen her gün içimize düşüyor; ama şunu tüm dünyaya defaatle haykırıyoruz: Bu topraklarda en son canın nefesi tükenmeden düşmana geçit vermeyeceğiz, 7 düvel biliyor” ifadelerini kullandı.

“EMRİNİZDEYİZ”

Şehit ailelerinin daima yanlarında olduklarına dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Şehit ve gazilerimiz ve aileleri bizlere emanet. Buraya her defasında geldiğimde o sorumluluk hissinin daha da katlandığını hissediyorum. Rabbim bizlere güç versin, bizleri gazilerimize, şehitlerimize ve ailelerine mahcup etmesin. Her kurumumuz onların sıkıntılarını, sorunlarını çözmek için emirlerinde; destek olmak için büyük çaba içindeyiz. Her zaman yanınızdayız. Yapılabilecek ne varsa, hangi sorunla karşı karşıya kaldılarsa çözümün bir parçası olma çabası içindeyiz” diye konuştu.

“BİR VE BERABER OLDUKÇA KİMSE BİZDEN BİR ŞEY ALAMAZ”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Çelik, “İnşallah bu süreçte terörle mücadeleden tutun da vatanımızda gözü olan herkese karşı mesajımız net: Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe kimsenin bizden alabileceği hiçbir şey yok. Bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor; gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum” dedi.

POLİS ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen törenler Polis Şehitliği ile Muharip Gaziler Derneği Mezarlığı’nın ziyaret edilmesiyle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile dua edilmesiyle devam etti.

Şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek her zaman yanlarında olduğunu belirten Vali Ali Çelik, kabirleri ziyaret ederek karanfil bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi sebebiyle düzenlenen törenlere; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf Sarıoğlu, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir