Bayrak sergisi açıldı

633

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünde, Kütahya Belediyesi EÇFOD (Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği) işbirliğinde, Kütahya Belediyesi Hizmet Binası ana girişi katında ‘Bayrak’ temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, bir asır önce yazdığı ve kabul edilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olarak kabul edilen, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı nedeniyle, Kütahya Belediyesi Hizmet Binası fuaye alanında ‘Bayrak’ temalı fotoğraf sergisi açıldı. EÇFOD üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkanı Alim Işık ve EÇFOD Başkanı Emel Oğur birlikte yaptı. Serginin açılış konuşmasında kürsüye gelen EÇFOD Başkanı Emel Oğur, “Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutluyoruz. Milletimizin karakterini yansıtan İstiklal Marşımız, en çok yer verilen değerlerimiz arasında özgürlük, bağımsızlık, kahramanlık, cesaret, vatan ve millet sevgisi, din ve iman tutkusu ve en çokta bayrak sevgisine yer verilmiştir. Bizde EÇFOD olarak İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılında ‘Bayrak’ sergimizle yer almak istedik. Belediye Başkanımıza bize bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN”
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, yaptığı konuşmada İstiklal Marşının, dünyaya bağımsızlık mührünün vurulduğunun simgesi olduğunu söyledi. Başkan Işık, “Böyle bir anlamlı günümüze değer katan EÇFOD Başkanı ve yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bayrak bir milletin ve aziz milletimizin bağımsızlık sembolüdür. İstiklal Marşımız Dünya’ya Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşu öncesi mührümüzü vurduğumuz, bağımsızlık marşımızdır. Bugün Akif günü gibi değerlendirmek istedik. Bir asır geride kaldı. İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı hayırlı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü her zaman bizimle beraber kılsın. Mehmet Akif Ersoy’u da minnetle yad ediyorum, ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIK SEMBOLÜMÜZDÜR”
Kütahya Valisi Ali Çelik ise konuşmasında “Korkma diye başlayarak bir milletin, millet olması gereken tüm vasıfları bütün mısralarına dizerek, belki bir yol haritası, belki umutsuzluğun yer olmadığı, bir umut ikliminin oluşması için gereken tüm kelimelerin zikredildiği metine dönüşmüş. Kurtuluş ve var olma mücadelesinin kelimelerle anlatılabilecek en özgün hikayesinin yer verildiği bir bağımsızlık sembolü olarak karşımıza gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olacağına ilişkin bir vesika. Bugün sivil toplum örgütlerimiz EÇFOD’un yaptığı bir etkinlikte bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir