Kütahya’da İl Özel İdaresi 2021 yılı bütçesi 155 milyon lira

714

Kütahya İl Özel İdaresinin 2020 yılı bütçesinin 155 milyon lira olarak belirlendiği bildirildi. Vali Ali Çelik, Kütahya İl Özel İdaresinin verdiği hizmetler bakımından oldukça iyi durumda olduğunu belirtti.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, 2021 yılı bütçesinin yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinin oy birliğiyle 155 milyon olarak belirlendiğini söyledi.
Herhangi bir borçlanma olmadan denk bir bütçe hazırladıklarını ve bu yıl bütçede tarım ve turizme ayrılan oranı yaklaşık yüzde 200 oranda artırdıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
“.Bütçemizin yüzde 72’si merkez Özel İdare birim müdürlüklerine, yüzde 25 civarında başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere 10 tane paydaş çalıştığımız il müdürlüğüne ve yüzde 4,5 civarında da ilçe özel idare müdürlüklerine dağıtmış olduk. Bütçemizin yüzde 50’sini yatırımlara ayırdık, bu çok önemli bir rakam. Bütçe içerisinde en büyük payı yasa gereği Milli Eğitim Müdürlüğüne ayırıyoruz. Onun haricinde bu seneye özel en fazla artış yaptığımız iki müdürlükten birisi İl Tarım Müdürlüğü diğeri de turizme yönelik ayırdığımız paylardır. İl Tarım Müdürlüğüne 6 milyon gibi bir rakam ayırdık. Bunun tamamı hibedir ve şu ana kadar rekor bir seviyede ödenek ayırmış olduk.”
“PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI AKSATMADIK”
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 programlarını tamamladıklarını aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:
“2020 programlarımızı Kasım ayı itibariyle tamamladık gibi, bu da büyük bir başarı. Bir program çerçevesinde yaptığımız işlerin dışında bu sene hesapta olmayan bir şeyle karşılaştık. Pandemi süreci. Ekiplerimizin birçoğu izolasyona alınıyor ama buna rağmen ekiplerimizin boşluğunu hissettirmeden insan kaynağımızı en verimli, en maksimum şekilde kullanmaya çalışıyoruz, bu bizler için önemli. Ben bu vesileyle de genel sekreterimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Çalışanlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. İyi bir ekibe sahibiz.”
“MAKİNA PARKURUMUZU GÜÇLENDİRDİK”
Yapılan çalışmaları daha geniş kitlelere ulaştırmak ve daha kaliteli hizmet etmek için makin parkındaki araçları da yenilediklerini kaydeden Yılmaz, “Bundan dört sene önce yaptığımız köklü bir makine yenilemeden sonra bunu düşürmeyelim diye 2020 içerisinde 3 tane ağır iş makinası aldık, kaynaklarımızı seferber ederek 2 tane büyük iş makinesi alımına da karar verdik, önümüzdeki yıl içerisinde de 2 tane daha düşüncemiz var. Makine farkı bizim için çok önemli. Şu andaki makinalarımız çok güçlü. Bu bütçe çalışmalarımızı yaparken ilçelerimizi de dinleme fırsatı bulduk. Orada kaymakamlarımız ilçe özel idare müdürlerimiz, meclis üyelerimizin muhtarlarımızın taleplerini de bize getiriyorlar. 2021’de hangi ilçemizde, nereye ne götüreceğiz gibi bir çalışma içerisinde olacağız. Kütahya İl Özel İdaresi iyi bir noktada. Burada hem meclisimizin yekpare, birlik, beraberlik içerisinde hareket etmesi, makine farkımızın gücü, personel sayımızın abartılmış, şişirilmiş olmaması ve etkin kullanım, tecrübeli bir ekibe sahip olmamız, bizim ilimize, her noktasına güzel hizmetler kazandırma yönünde bize güç veriyor. İnşallah bu dönemde de öyle yapacağız.” diye konuştu.
“KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ OLDUKÇA İYİ DURUMDA”
Kütahya Valisi Ali Çelik, Bütçelerin faaliyetlere ilişkin ana çerçeveyi çizen ve onun finansmanının ne şekilde olacağını gösteren temel enstrümanlar olduğuna işaret eden Vali Ali Çelik de şunları kaydetti:
Kaynakların etkin kullanılması, ihtiyaçların, özellikle ilin ihtiyaçlarının iyi belirlenmesi, yerelde seçilmiş sizlerin bu sürece etkin katılımıyla ancak mümkün olabiliyor. Sonuçta 12 ilçemizin ihtiyaçları, kanunun özel idareye vermiş olduğu yetki ve sorumluluklar çerçevesinde tamamlanması ve bunun da finansmanının nasıl gerçekleşeceğinin öngörülmesi bir görev, bu görevi de etkin bir şekilde tamamlamış olmanız bizler açısından memnuniyet verici. Hem iş üretme kapasitesi hem de bunu yürütürken de kaynakları etkin kullanma, mali yapısı açısından bakıldığında Kütahya İl Özel İdaresi ciddi anlamda iyi durumda. Bizim için sevindirici bir durum. Buna katkı sunan, bundan önce emek veren, emekleri devam eden herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
“BUNDAN SONRAKİ ÇALIŞMALARIMIZ İSTAHDAM VE ÜRETİME YÖNELİK OLACAK”
Temel sorunların çözüme kavuşturulması konusunda az bir mesafenin kaldığını da anlatan Vali Çelik, “Geçen seneki yol, içme suyu gibi temel köy alt yapılarının iyileştirilmesi, yatırım bütçelerinden hemen hemen hiç eksiltme yapmadan daha üretime dönük alanlarda. Kütahya’nın gelişimine katkı sunacağını düşündüğümüz, istihdam oluşturma potansiyeli alanlarında kaynak ayırma imkanı oluştu, onları da bütçeleştirmiş olmanın bizler açısından da sevindirici olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü temel konfor olan, yol, içme suyu gibi temel sorunlar neredeyse çözülmek üzere, az bir mesafemiz kaldı. Bundan sonra ağırlığımızı istihdama, üretime, köylümüzün köyünde kendi hayatını idame ettirecek gelir kaynaklarının donatılması gibi bir çabanın içine girmek. Bizim görevlerimiz ve sorumluluklarımız arasında. Buna doğru bir bakış açısını genişletmekte önemli. Kütahya’daki ikinci temel problemlerden birisi, turizm alt yapısının güçlendirilmesi ve bir hizmet sektörü olarak turizm potansiyeli bir destinasyon alanının oluşması için Kütahya’ya destek olmak. İl Özel İdaresi de bu anlamda sorumluluk üstlenen bir birim. Kültür Bakanlığıyla beraber Özel İdaremiz de kaynak artırımı, bu konudaki destekleriyle başta Aizanoi olmak üzere, Murat Dağı, Dumlupınar Şehitliğimiz, Domaniç’teki yaylamıza kaynak ayırmış olması bizle açısından sevindirici. İnşallah kaynakları ve bütçeleri uygun kullanarak, özel idarenin tüm personelleri sahada bu sürecin daha iyi olması için çaba gösterecek. Bizler de katkı sunacağız, destek vereceğiz, gerekli konularda koordine edeceğiz, ilave kaynak oluşturmak için çaba içerisine gireceğiz ve el birliğimizle bu çalışmayı tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir