Okçu Anıtı Okmeydanı’na yakıştı

1390

Kütahya Belediyesi tarafından Okmeydanı Mahallesi Hisar Kalesi kavşağına yapılan Okçu Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Belediye Başkanı Alim Işık, Bu anıtla Okmeydanı Mahallemizin tarihini ve kültürünü yansıttık” dedi.
Bir süre önce Kütahya Belediyesi tarafından yaptırılan Okçu Anıtı’nın açılışı için tören düzenlendi. Belediye Başkanı Alim Başkan Işık, tarihi Hisar Kalesi kavşağındaki törende yaptığı konuşmada, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.
“Özellikle Mustafa Kemal Altınsoy, Kütahya’mızın çok kıymetli heykeltıraşı, sanatçımız büyük emek verdi. Birilerinin yazdığı gibi para falan da almadı. Yazıyorlar, “Kütahya’da gençler işsiz, Alim Işık heykellere para harcıyor.” Hayır, arkadaşım para harcamıyoruz. Yürek ortaya koyuyoruz, yürekleri birleştiriyoruz, Her şey para değil. Para bu işin en son düşünülecek kısmı.” diyen Başkan Işık, şunları söyledi: “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanlarıyla, tüm hemşehrilerimizle birlikte şehrimize nasıl değer katabilirizin arayışı içerisindeyiz. Burayı da özellikle Okmeydanı Mahallemize verdiğimiz söz gereği bu şekilde düzenlemeye karar verdik. Arkadaşlarımız çok araştırdılar, çabaladılar, Okçu heykelinin şeklinin belirlenmesine kadar emek verdiler. Bu anıtla Okmeydanı Mahallemizin tarihini ve kültürünü yansıttık. Atalarımızın mirası, okçuluğu tekrar gündeme getirdik. Özellikle Okçuluk Federasyonu üyesi değerli kardeşim Selim Erduğan kardeşime de çok teşekkür ediyorum. Bu heykelin şekillendirilmesinde, yerinin tespitinden yönünün tespitine kadar emeği, katkısı var.”
Kütahya’yı birçok yenilikle tanıştıracaklarını da anlatan Işık, “İnanıyorum ki yeni dönemde birçok yenilikle şehrimizi tanıştıracağız. Hep birlikte, şehrimize kazandırdığımız her eserden onur ve gurur duyacağız. Paramız da var, yüreğimiz de var, şükürler olsun inandık, imanımız da var, gücümüz de var. Gücümüz, Kütahyalı hemşehrilerimiz, siz değerli muhtarlarımız, siz değerli sivil toplum kuruluşlarımız, siz değerli kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri. Bu şehir için yüreği çarpan tüm hemşehrilerimiz bu güzellikleri paylaşmakta en az bizim kadar heyecanlı oluyorlar. Onun için bir kez daha bu eserin şehrimize, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah nasip ederse yeni temellerde, yeni eserlerin açılışında yine bu kadroyla hep beraber olacağız.” diye konuştu.
Daha sonra açılışı yapıldı, Başkan Işık ve kemankeşler ok atışı yaptı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir