Vali Çelik’ten dayanışma çağrısı

587

Kütahya’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.
Törende konuşan Vali Çelik, “Unutmayalım ki cumhuriyeti kurarken 7 düvele karşı göstermiş olduğumuz birliktelik, dayanışma ve kararlılığı, bugünde görülmeyen düşman olan koronavirüse karşı göstermeye de çok ihtiyacımız var” dedi.
Vali Ali Çelik, Polis evindeki törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, farklılıkları, ayrılıkları ve ihtilafları aşarak milli kimlik şuurunun ve birlikte var olma azminin etrafında birleşen Türk milletinin, asaletle perçinlediği ve temellendirdiği yönetim sistemi olarak 97 yılı geride bıraktığını söyledi.
“MİLLETİMİZ HAKİMİYETİN KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE”
Türk insanının, cumhuriyet sayesinde devletin tek ve gerçek sahibi, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bilincinde olduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi: “Cumhuriyet ve onun kazanımları ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Cumhuriyetimizin 97 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda dahi yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut vaat eden, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan cumhuriyetimiz, bugün de içte ve dışta küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmadan varlığını devam ettirmektedir. Bu karanlık güçlere karşı cumhuriyetimizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla yürümeye devam eden aziz milletimiz, demokrasisinden, birlik ve beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyecektir.”

“100. YIL HEDEFLERİMİZE DOĞRU EMİN VE GÜÇLÜ ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ.”
Türk milletinin 100. Yıl hedeflerine doğru emin ve güçlü adımlarla yürüyeceğine vurgu yapan Çelik, “Milletimiz, 29 Ekim 1923’te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin göstermiş olduğu direniş, bu ruhun bir kez daha tezahürü olmuştur. O gece kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Hükmettiği asırlar boyu yüreklerde bıraktığı tertemiz hatıranın izi hâlâ taze olan, vicdan ve feraset sahibi herkesin hayırla andığı o büyük medeniyetin evlatları olarak bizler, bağımsızlığımızın şehit kanlarıyla perçinlenmiş bir eseri olan cumhuriyetimizi 97 yıl önceki ruhla koruyacağız. Bu anlayış ve kararlılıkla yetiştirdiğimiz nesillerle birlikte 100. Yıl hedeflerimize doğru emin ve güçlü adımlarla yürüyeceğiz.”

“BİR ÇAKIL TAŞI VEYA BİR DAMLA SUYUNDAN VAZGEÇMEYECEĞİMİZİ HERKES İYİ BİLMELİDİR”
“Ecdadımızdan emanet olan bu vatanın bir çakıl taşı veya bir damla suyundan vazgeçmeyeceğimizi herkes iyi bilmelidir.” diyen Çelik, “Ayrıca bu kritik coğrafyadaki yaşadığımız olumsuzluklar ecdadımızın öğrettiği insanlık hedeflerinden bizleri uzaklaştırmayacak; tasada ve kıvançta bir ve bütün olmamıza, ocağımızı ve aşımızı paylaşmamıza, her zamankinden daha çok kenetlenmemize vesile olacaktır/olmalıdır. Bununla beraber büyük asil bir millet ve devlet olmanın gereği olarak milyonları aşan vatansız insanları kaderlerine terk etmeyecek, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkacak, zalimin karşısında olacağız.” dedi.

“AYNI DAYANIŞMAYI KORONAVÜRESE KARŞI DA GÖSTERMELİYİZ”
Koronavirüse karşı birlikte hareket etmenin önemine işaret eden Vali Çelik, Unutmayalım ki cumhuriyeti kurarken 7 düvele karşı göstermiş olduğumuz birliktelik, dayanışma ve kararlılığı, bugünde görülmeyen düşman olan koronavirüse karşı göstermeye de çok ihtiyacımız var. Kütahya genelinde kurmuş olduğumuz saha ekipleri ile sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Son dönemde ilimizde özellikle kadınlarda ve gençlerde ciddi vaka artışları ile karşı karşıyayız, alınan tedbirlere herkesin uyması, maske – mesafe ve hijyen kuralına riayet etmesi, kapalı alanlardan, misafirliklerden uzak durması bu dönemi en az hasar ile atlatabilmemiz için kritik öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.
Çelik, konuşmasının ardından katılımcıların tebriklerini kabul etti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir