‘Hazreti peygamberi tanımak tanıtmak ve sevdirmek her Müslümanın görevidir’

614

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şubesi Başkanvekili Ülfet Balon, her Müslüman’ın, Hazreti Peygamberi tanıma, tanıtma ve sevdirmeyi görev edinmesi gerektiğini bildirdi.
Balon, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünün bugün idrak edileceğini belirtti.
Hazreti Peygamberin, yüce Allah’ın sevgisine ve rahmetine mazhar olmak isteyenler için en güzel örnek olduğunu ifade eden Balon, şunları kaydetti:
“Bu güzide örneği izleyerek onun terbiyesinde yetişen ashab-ı kiram, iman ve adaletin, ilim ve hikmetin, cesaret ve merhametin timsali olmuştur. Onun inşa ettiği İslam toplumunun her bir ferdi, cahiliyenin karanlığını arkasında bırakarak yücelmiş, gittiği her yere vahyin huzur ve güven mesajını taşımıştır. Bir insanın tanımadığı birisini sevmesi mümkün değildir. Onun doğumunu anlamaktan asıl gaye Cihan şümul olan nübüvvetini ve Risaletini, Allaha olan tevekkül ve itimadını, yüksek ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve sebatini, kerem ve cömertliğini, kanaat ve zühtünü, fazilet ve şecaatini, kısacası getirmiş olduğu İslam Akidesini anlamak ve bütün bunlarda kendisine uyma azmimizi tazelemektir. Peygamber sevmek için önce onu tanımak gerekir. Onun için bu milletin evlatlarına Peygamberi tanıtmak ve sevdirmek biz Müslümanların boynunun borcudur. Günümüz insanının Peygamberi tanımaya ve sevmeye ihtiyacı vardır. Peygamber (SAV) efendimiz şöyle buyuruyor. “Kişi sevdiği ile beraberdir.” Allah-ü Teâlâ bizleri Peygamberden ve onun sevgisin den ayırmasın. Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümünde ümmeti olarak ona sunabileceğimiz en güzel hediye, görmediği halde bizleri de dualarında unutmayan sevgili peygamberimizi hürmet ile anarak kendisine salat ve selam getirmek, onun sünnetini her daim yaşatmaktır. Ona hayırlı bir ümmet olma duygu ve düşünceleriyle Başta Kütahya Halkının ve Tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini Kutluyor Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir