Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yıl ki teması “Peygamberimiz ve Çocuk”

689

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nın Çarşamba günü idrak edileceğini bildirdi.
Demirtaş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nda “Peygamberimiz ve Çocuk” temasının işleneceğini belirtti.
Mevlit Kandili’yle Hazreti Peygamberin mesajlarının topluma aktarılmasının amaçlandığını dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:
“Gerçekten çocuklar bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Allah’ın bir emaneti ve sorumluluktur. Çocuklarımız ailemizin bir mutluluğu ve geleceğimizdir. Milletler her yeni nesil ile yeniden doğmaktadır ve çocuklarımızın ihmal edilmemesi sevgi ile yoğrulması ve güvenli bir ortamda büyümesi, ruh sağlığına beden gelişimine uygun olarak yetiştirilmesi gerekir. İhmal edilen ve istismara uğrayan çocuklar üzerlerine ağır yük bindirilen çocuklar, bütün yönleri ile çocuk konusunun işlenmesi gerekiyor. Hazreti Peygamber gerçekten insanı çok severdi, özellikle çocukları çok severdi. Özellikle istismar edilen kız çocuklarına ayrı bir değer verirdi. Peygamberimizin çocuklara yönelik ailelere yönelik insana yönelik mesajları bir hafta şeklinde topluma anlatılacak.”
Kütahya il müftülüğü olarak bir dizi etkinlik hazırladıklarını da kaydeden Demirtaş, “Bununla ilgili olarak ziyaret faaliyetleri, camilerde yapılacak olan faaliyetler, çocuklara yönelik ziyaretler, kitap dağıtımları, sohbet programları, çevrimiçi yapılacak olan faaliyetlerle dolu dolu bir hafta geçirmek istiyoruz. Bu haftanın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir