‘Koronavirüs tedbirlerine titizlikle uymamız lazım’

527

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovit-19) ile ilgili verilen mücadelede alınan kararlara herkesin titizlikle uyması gerektiğini bildirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovit-19) ile ilgili verilen mücadelede alınan kararlara herkesin titizlikle uyması gerektiğini bildirdi.
Erbaş, kentteki bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin tüm birimleriyle koronavirüsle ciddi bir mücadele içinde olduğunu söyledi.
Salgın nedeniyle birçok kesimin sıkıntı yaşadığını, tedbirlerin yaşanan sıkıntının bir an önce bitmesi için alındığına vurgu yapan Erbaş, şöyle sürdürdü:
“Koronavirüs ilk çıktığında evlerde kaldık, hasta olduk. Bütün esnaf kardeşlerimiz uzun süre kan ağladılar. Ama sonradan da bir rehavete kapıldık gibi bir izlenim var. Birçok işveren rehavete kapıldı. Kesinlikle önlemleri kulak ardı etmeye başlamışlar. Çember çok daralıyor, bundan 1-2 ay önce birkaç vaka duyuyorduk, şimdi ailemize, komşularımıza kadar gelmeye başladı. Son derece gayretli ve çalışkan bir valimiz var. Bu konuyu kendisine şiar edinmiş. Çok sıkı önlemler ve denetimler yapılması konusunda da ciddi olarak gayret gösteriyor. Sonuçta Valinin ve ekibinin yaptığı bu gayret, bundan sonra sokağa çıkma yasağı gelmesin veya koronavirüs çıktığı zaman ki kısıtlamaları tekrar yaşamayalım diye şimdiden önlem almak istiyor. Testi kırıldıktan sonra bir anlamı kalmıyor.”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Erbaş, “Yaklaşık 44 gün önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gittim. Çünkü ben aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı ve orada seçmenim. İşlerimin büyük bir çoğunluğu orada. Bazen Kütahya’daki arkadaşlardan ‘Kıbrıs’ta ne yapıyorsun’ diye soranlar için, evet ben Kıbrıs’ta görevliydim. Bu görev bir vatan görevidir. Benim gibi düşünen yüzlerce, binlerce, milyonlarca insanın nasıl bir sağduyu sahibi olduğu seçim gecesi hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde, hem de Türkiye’deki sevincinden ortaya çıkmıştır. Kıbrıs bizim Doğu Akdeniz’deki son kalemizdir. Olmazsa olmazımızdır.” ifadelerini kullandı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir