Vali Çelik; “Şahsi kanaatlerimiz değil Kütahyalıların ne istediği önemli”

551

Vali Ali Çelik, “Kütahya’da bir değişim arayışı var. Değişimi tetikleyecek bir şeyler yapmalıyız ancak şahsi kanaatlerimizden ziyade Kütahyalıların ne istediği daha önemli” dedi.
DPÜ tarafından hazırlanan Kent Meydanı Projesi’nin Bilgilendirme Toplantısı Kütahya Valisi Ali Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) imzalanan “Kent Meydanı Projesi” iş birliği protokolünün ardından DPÜ Rektörlük Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Eray Şahbaz ile proje ekibinin kentsel ölçekte yapılan tespitler, tasarım fikirleri hakkında sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendirdiği toplantıya; Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile ilgili yetkililer katıldı.
Kent meydanı ve tarihi doku arasında bütünsel bir bakış açısıyla ilişki kurularak yaya erişiminin artırıldığı, farklı yaş gruplarının kaliteli vakit geçirebileceği, Kütahya tarihinin deneyimlenebileceği, ekonomi ve ticaretin desteklenmesinin amaçlandığı projenin 3D mimari animasyon videosunu izleyen Vali Çelik ile beraberindekiler proje üzerine görüş ve önerilerini paylaştı.

“KÜTAHYA’DA BİR DEĞİŞİM ARAYIŞI VAR”
Projeyi hazırlayan DPÜ proje ekibine teşekkür eden Vali Ali Çelik, “Hazırlanan proje fonksiyonel bir proje. Her yaşa hitap eden, çeşitli alanlardaki etkinlik ve faaliyetlere ev sahipliği yapabilecek bir alan oluşuyor. Bu proje bir alternatif. Üzerine düşünecek, konuşacak ve alternatifleri değerlendireceğiz. Kütahya’da bir değişim arayışı var. Değişimi tetikleyecek bir şeyler yapmalıyız ancak şahsi kanaatlerimizden ziyade Kütahyalıların ne istediği daha önemli. Amacımız Kütahya’ya katkı sunmak. Yapılan iş Kütahya’ya değer katsın ki bir sonraki aşamaya geçilebilsin. Değişim riskli ve zordur. Rasyonel, sağlıklı kararlar almalıyız” dedi.
Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir