Köy odaları kapatıldı

1862

Kütahya’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında köy odaları ve aynı maksatla kullanılan mekânların kapatılmasına karar verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ali Çelik başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlara ek olarak köy odaları ve aynı maksatla kullanılan mekânların kapatılmasına karar verildiği bildirildi.
Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Coronavirus (COVİD19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına 08/10/2020 tarihinde İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Ali Çelik Başkanlığında toplandı.
İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararlar ise şu şekilde;
Turizm belgesi olan işletmeler hariç olmak üzere içkili lokanta, içkili restoran, kafeşantan vb. işletmelerin saat 24:00’den sonra hizmet vermeleri yasaklandı. Bahse konu işletmelerin denetleme sıklığının artırılmasına, denetleme sonucunda; 1. kez kuralların ihlalinin tespiti halinde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, 2. kez kuralların ihlalinin tespiti halinde faaliyetlerinin 3 (üç) gün geçici süreyle durdurulmasına, 3. kez kuralların ihlalinin tespiti halinde faaliyetlerinin 10 (on) gün geçici süreyle durdurulmasına, 4. kez kuralların ihlalinin tespiti halinde faaliyetlerinin 1 (bir) ay geçici süreyle durdurulmasına, vatandaşların toplu olarak bir araya geldiği, Köy odaları ve aynı maksatla kullanılan mekânların kapatılmasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara/iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verildi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir