Kütahya İHH’dan kurban bayramı hazırlığı

709

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu üyesi Şaban Başyiğit, hayırseverlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırladıklarını bildirdi.
Başyiğit, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yılki kurban bedelini 900 lira olarak belirlediğini söyledi.
Dernek olarak kurban bayramı hazırlıklarına başladıklarını ve hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini dile getiren Başyiğit, şunları kaydetti:
İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl hayırseverlerin desteğiyle 93 ülkede 2 milyon 57 bin ihtiyaç sahibine 51 bin 447 kurban hissesi ulaştırdı. Bu yıl Türkiye ile birlikte Orta Asya ve Kafkasya’da, Balkanlar, Afrika, Ortadoğu ve Asya olmak üzere 52 ülkede kurban çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kütahya İHH olarak bizler kurban ibadetinin ilk hisselerini evlerimizde ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte kesilmesi ve dağıtılmasından yanayız. Fakat kendimiz kesemeyecek veya birden fazla hissemiz varsa bunları İHH aracılığı ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliriz. Kurban bağışlarınızı dernek binamıza, Cumhuriyet Caddesindeki Küçük Hamam karşısında bulunan İHH standımıza veya banka hesap numaralarımıza yapabilirsiniz.”
Başyiğit, derneklerine ulaştırılan kurban paylarını da gönüllüler tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir