Şehitler törenle anıldı

642

Kütahya’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü nedeniyle Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi.
Tören kapsamında Kütahya Valisi Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Necati Gündüz, Belediye Başkanı Alim Işık ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat şehitlik anıtına çelenk sundu.
Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bırakarak şehit yakınlarına başsağlığı diledi.
Vali Ömer Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Mart günü nedeniyle bütün şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirtti.
Şehitlerin bağımsızlık için mücadele ettiğini ve bu ruhun yaşatılması gerektiğini dile getiren Vali Toraman, şunları kaydetti:
“Bugün vesilesiyle geçmişten bugüne kadar bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamız, birlik ve beraberliğimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad etme fırsatı bulduk. İnşallah bu memleket, bu ruha sahip milletiyle ilelebet, hür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün bir kere daha bu konudaki kararlılığımızı teyit etmiş olduk. Bu kültürün ve mirasın gelecek nesillere aktarılmasının gayreti içindeyiz.”
Öte yandan, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında törene katılımın her zamankinden daha az olduğu görüldü.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir