Sağlık çalışanlarına koronavirüs eğitimi

672

Kütahya’da sağlık çalışanları koronavirüse karşı düzenlenen eğitimlerle bilgilendirildi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları, gruplar halinde eğitim salonuna alınarak koronavirüse karşı bilgilendirildi.
Hastanede enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapan ve koronavirüs hakkında eğitim veren Güler Ovacık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı talimatıyla koronavirüs hakkında bilgilendirme eğitimleri düzenlediklerini söyledi.
Kovid-19 enfeksiyonu ile ilgili sağlık personeline bilgilendirme yaptığını aktaran Ovacık, şunları kaydetti:
“Eğitimlerimiz tüm hastane personelimize yönelik gruplar halinde düzenlenmekte. Eğitimlerde en çok dikkat ettiğimiz husus hijyen kuralları hakkında. Yani hastaya temas etmeden önce el hijyeninin sağlanması gerekiyor. El hijyenini uygularken de baş parmaklar, parmak araları, tırnak uçları ve bilekler dahil en az 30-60 saniye süresince ellerin yıkanması, eğer ellerde bir kirlenme yoksa zamandan tasarruf amacıyla el antiseptiği kullanmalarını öneriyoruz. Dışarıdaki vatandaşlarımız için de aynı şeyler gerekli. Özellikle toplu taşıma araçları veya halkın yoğun olarak bulunduğu ortamlara girenler de evlerine gittiklerinde mutlaka el, yüz, ağız ve burunlarını yıkarlarsa virüsün bulaşmasını ve hatta hastalık yapmasının önüne geçmiş olurlar diye düşünüyoruz.”
Ovacık, insanların hijyen için gündelik hayatlarında kullandıkları sabun, kolonya ve benzeri maddeleri kullanabileceklerini de anlattı.
Sağlık personeline yönelik eğitimlerin devam edeceği belirtildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir