Dumlupınar ve Altıntaş’ta muhtarlarla istişare toplantısı

847

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya’nın Dumlupınar ve Altıntaş ilçelerinde merkez ve ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla “İstişare Toplantısı”nda bir araya geldi.
Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapılan toplantılara; Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, ilgili daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıdaki amacın mahalle ve köy muhtarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunmak olduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Muhtarlık, Türkiye’de en fazla birim sayısı olan bir müessese; 50 bin civarında köy ve mahalle muhtarlığı var. Hem köyde hem de mahallede seçmenleriyle iç içe yaşıyor. Dolayısıyla köyün, mahallenin varsa ihtiyaç ve sıkıntılarını bizzat kendisi yaşıyor. Vatandaşların taleplerini ilgili kurumlara aktarmada da önemli bir aracılık vazifesi görüyor” dedi.
Vali Toraman’ın konuşmasının ardından muhtarlar söz alarak sorun ve taleplerini dile getirdiler.
Muhtarlara tek tek söz veren Vali Dr. Ömer Toraman, sorunların gecikmeden çözümünü istedi; ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir