Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde sezon açıldı

923

Kütahya’nın Gediz ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı’nda kayak sezonu törenle başladı. Törende, 753 metre uzunluğunda 700 kişi kapasiteli teleski (T-BAR) ile paletli kar aracının da açılışı yapıldı.
Kütahya’daki 2300 metre rakımlı Murat Dağı, hem kayak hem de termal turizm keyfininin bir arada yaşanmasına imkan sağlıyor
Termal ve kış sporlarının bir araya geldiği bin 850 metre yükseklikteki Murat Dağı Termal Kayak Merkezinde düzenlenen sezon açılışına; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, Kütahya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti 25 ve 26. Dönem Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, sporcular ile vatandaşlar katıldı.
Törende birer konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ile Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Murat Dağı Termal Kayak Merkezinde dünden bugüne gelinen nokta hakkında bilgiler verip emeği geçenlere teşekkür etti.

“BÜYÜK HEDEFLERE KÜÇÜK ADIMLARLA ULAŞILIR”
2012 yılından bugüne dek atılan adımların başarıya ulaştığını kaydeden ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılır. 2012’den bu yana atılan adımlar bugün bu neticeyi doğurdu. Bütün bu süreçte emeği olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
“ADINDAN SÖZ ETTİRECEK TESİS HİZMETE GİRDİ”
753 metre uzunluğunda 700 kişi kapasiteli teleskinin hizmete girmesiyle birlikte Murat Dağı Termal Kayak Merkezinin gerçek manada kayak merkezi hüviyetine kavuştuğunun altını çizen Vali Toraman, “Murat Dağı termalin ve kayağın bir arada bulunduğu nadir yerlerden bir tanesi.
Kütahya İl Özel İdaresi, her iki alanda da hizmet veren Murat Dağı’nda büyük bir yatırımı hayata geçirdi. İl Özel İdaresi kaynaklarıyla kayak merkezine T-BAR ve paletli kar aracı alındı. Faaliyete geçen mekanik tesis Türkiye’de sözü edilecek tesislerinden bir tanesi” diye konuştu.

“HER SEVİYEDEN KAYAKÇIYI MEMNUN EDECEK PİST”
7 bin 767 metre pist uzunluğunun 2 bin 53 metresinin aktif olarak kullanılır hale getirildiğini kaydeden Vali Toraman, “Mesafesi ve zorluk seviyesiyle her seviyeden kayakçıyı memnun edecek bir piste kavuşuldu. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Ege Bölgesine hitap edebilecek bir potansiyele sahip. Komşu illerimizden konuklarımızı burada görmekten memnuniyet duyacağız” dedi.
Konuşmaların ardından kış sporlarında dereceye giren sporcuların ödülleri Vali Dr. Ömer Toraman ile protokol üyeleri tarafından verildi.
Öğrencilerin gösterisinin ardından Vali Toraman beraberinde protokol üyeleriyle birlikte kayak yaptı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir