Şehit polise son görev

846

Bursa’da, kavga ihbarı üzerine gittiği olay yerinde başından vurulduktan sonra hastanede tedavi altına alınan ve burada şehit olan polis memuru Alaattin Özdemir, memleketi Kütahya’da son yolculuğuna uğurlandı.
CENAZEYE BAKAN YARDIMCISI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ KATILDI
Şehit olan polis memuru Özdemir’in cenazesi, Bursa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Kütahya’ya getirildi.
Şehit Özdemir’in cenazesi, görev yaptığı Bursa Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Kütahya’daki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehit polisin naaşı, Kütahya Ulu Cami’ye götürüldü.
İkindi namazının ardından düzenlenen törende cenaze namazını İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar kıldırdı. Hazırlar, namazın ardından dua ettirdi, bu esnada şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Duanın ardından şehit polis Özdemir’in naaşı cenaze aracına taşındı.
Evli ve iki çocuk babası Özdemir’in naaşı Kütahya Hava Şehitliğinde gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.
Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali-Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Kütahya Valisi Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan vekili Kurmay Başkanı Albay Erol Yeşilçınar, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çekiç, siyasi parti temsilcileri, şehidin annesi, babası, eşi, çocukları ve diğer yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ORGANLARIYLA UMUT OLDU
Bu arada polis memurunun organlarının ailesi tarafından bağışlandığı, akciğer, karaciğer, böbrek ve gözleri Bursa ve İstanbul’da organ bekleyen 6 hastaya nakledileceği öğrenildi.
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Özdemir’in ailesi ile hastanenin organ nakli koordinatörlüğü görüşme yaptı. Ailesi şehit polisin organlarını bağışlama kararı aldı.
Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı taramalar sonucunda akciğer, böbrek, karaciğer ve kornealarının 6 hastaya uyumlu olduğu tespit edildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, geçen salı akşamı iki aile arasında yaşanan kavga ihbarı üzerine olay yerine giden polislerden Alaattin Özdemir, belindeki tabancasını alan M.D. tarafından vurulmuştu.
Başından yaralanan Özdemir, 112 Acil Sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.
Gözaltına alınan M.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir