Kütahya’nın çiçekleri İzmir’de açtı

777

UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilen çininin başkenti Kütahya, her yıl düzenlediği Çini Festivali’ni bu yıl İzmir ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası tarafından organize edilen festivalde, seramik, porselen, tezhip, hat, ebru, kuyumculuk, iğne oyası, dokumacılık ve elmas işlemeciliği gibi bir çok alanda tanıtım stantları yer aldı. Kütahya çininin başkentidir diyen Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odası Başkanı Sadık Erilbaylı; “Çininin başkenti tarih, kültür ve doğa güzellikleriyle baş döndüren zanaat ve hat sanatlarında Türkiye de tek UNESCO yaratıcı şehirler ağına girmiş Kütahya`mızın çini festivalini yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Çini, toprak insanın elleriyle hayat bulur, yoğrulur, çarka vurulur, şekillendirilir. Çini sabırdır, sevgidir.Çini Kütahya`,nın adıdır, ekmeğidir, aşıdır. Binlerce yıldan beri medeniyetlere beşiklik yapmış tarihi ile insanlığa öncülük etmiş Evliya Çelebi, Haymana,Şeyhi hekim Yusuf, Hazer Dinari, Celaleddin Ergun Çelebi,Sunullah Gaybi, Ahmet Yakupoğlu, Hamza Üstünkaya, Hisarlı Ahmet ve Çinici Sıtkı gibi değerleri bağrından çıkarmış şiir gibi şehirdir Kütahya.150 yıllık konakları görmeden,antik Roma Kenti Aizonai ve Frigya vadilerinde ki peri bacalarını,kurtuluş savaşına tanıklık eden Zafertepe`yi Dumlupınar`ı ziyaret etmeden Kütahya`dan dönmeyin” dedi.
FRİG Fuarcılığın organizasyonunu üstlendiği festival Alsancak tren garında 7 Kasım ile 10 Kasım tarihleri arasında İzmirli vatandaşların beğenisine sunulacak.
“Kütahya Unesco Yaratıcı Şehir” çini festivalini İzmir`de düzenleyen Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Odasının Alsancak tren garındaki açılışına Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş, İzmir Vali Yardımcısı Osman Canatan, Kütahya Vali Yardımcısı Ali Bezirgan Kütahya Belediye başkan yardımcısı Salih Özden, KUTSO Başkan vekili Hasan Öncel, MÜSİAD Başkanı İsmail Tosun Kültür Müdürü Zülkarni Yeldemez, TCDD 3.Bölge Müdürü Selim Koçbay ve 3.Bölge müdür yardımcısı Hüsamettin Çiçek katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir