Asım Gündüz’de eylem

1393

Kütahya’da geçtiğimiz günlerde trafik akış yönü değiştirilen Asım Gündüz Caddesinde vatandaşlar ve esnaf, uygulama sonrası işlerinin durma noktasına geldiğini gerekçe göstererek yol kapatıp eylem yaptı.
“CADDE SESİZ SAKİN”
İl Trafik Komisyonunca şehir içi trafiğini rahatlatmak adına yapılan düzenleme ile Asım Gündüz Caddesinin trafik akış yönü de tersine döndürüldü. Uygulama kapsamında halk otobüslerinin de caddeden geçmemesiyle birlikte cadde adeta sükûnete büründü.
Uygulamayı eleştiren bazı esnafların caddede top oynamasının ardından dün de bir grup esnaf ve vatandaş, uygulama sonrası işlerinin durma noktasına geldiğini gerekçe gösterdi ve sorunlarına çözüm bulunması için yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.
“ŞİKAYETLER YETKİLİLERE İLETİLECEK”
Eylemin ardından çok sayıdaki polis ekibi caddeye gelerek toplanan kalabalığın dağılması için çalışma yaptı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Altunel de olay yerine gelerek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Altunel’in konuyu yetkililere ileterek çözülmesi için çalışacakları sözünün ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.
VATANDAŞ DA ESNAF DA EYLEMDE
Eylemi gerçekleştiren vatandaşlara destek olduklarını belirten cadde esnafı, amaçlarının seslerini duyurabilmek olduğunu söyledi.
Cadde esnafı, “Bizim tek derdimiz yolun trafik akışının eski şekline döndürülmesi ve halk otobüslerinin yeniden caddemizden geçmesi. Esnafların durumu çok kötü, siftah yapılmıyor. Önceki belediye başkanı zamanında caddenin trafik yönüyle ilgili gelip bizlerden görüş ve imza alındı. Yüzde 65 çoğunluk o zaman trafik akış yönünün değiştirilmesini istemişti. Ancak şimdi düzenleme yapılırken bizlere sorulmadı. Biz vergilerini veren onlarca esnaf kaç gündür siftahsız dükkan kapatıyoruz. Bizim derdimiz bu, yetkililere bunu anlatmak istiyoruz” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir