Kütahya İl Özel İdaresi, altyapı, yol ve eğitim yatırımlarını sürdürüyor

1021

Kütahya İl Özel İdaresi, altyapı, yol ve eğitim yatırımlarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Alt yapı çalışmaları kapsamında Simav Yeniköy de 2019 yılı ortasında başlatılan 1000 kişilik fosseptik, içme suyu vekanalizasyon hattı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Simav’ın Eğdemir köyünde yapımına başlanılan 250 kişilik fosseptik içme suyu vekanalizasyon hattının %50’si tamamlanmış durumda. Çalışmanın kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması amaçlanıyor.
EĞİTİM YATIRIMLARI
DEVAM EDİYOR
Kütahya İl Özel İdaresi. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğü evlatlarımızın daha iyi ortamlarda eğitimlerini alabilmeleri için eğitim alanında destekler sunmaya devam ediyor.
Simav’ın Güney beldesinde yapımına 07.12.2018 tarihinde başlanılan Güney İlkokulu tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirildi. 10 derslikli okulda 250 öğrenci eğitim ve öğretim görebilecek. Okulda bir kütüphane bir de konferans salonu bulunuyor.
Simav’ın Çitgöl beldesinde 11.10.2018 tarihinde yapımına başlanan Çitgöl İlkokulu tamamlanarak eğitim öğretim için hazır hale getirildi. 16 derslikli okulda 400 öğrenci eğitim görecek. Çitgöl ilkokulunda bir kütüphane bir de konferans salonu bulunuyor.
KÖY YOLLARINDA KALİTE VE KONFOR ARTIYOR
Kütahya İl Özel İdaresi yaptığı asfalt çalışmaları ile köy yollarındaki ulaşım kalitesini yükseltiyor. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte başlatılan yol çalışmaları bir bir tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.
2019 yılı İl Özel İdare programında olan Simav,Hisarbey-Kusunlar4.5 km’lik yolunBitümlü sıcak karışım (BSK) Asfalt kaplaması yapılarak yol trafiğe açıldı.
Aynı zamanda Simav, Gümüşsu-Gölköy 2.5 km’lik (BSK) sıcak asfalt, Hisarcık, Kurtdere-Ulaşlar-Saklar grup köy yolunun 2.8 km’si KÖYDES, 2.7 km’si de İl Özel İdaresi imkanları ile BSK sıcak asfalt, Simav Hasanören köy yolu 3 km olarak 1. Kat asfalt yapılarak hizmete sunuldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir