‘Harekete çocuklukta başla, sağlıklı yaşa’

1005

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çocuklar geleneksel sokak oyunları oynarken etkinliğe katılan bazı kadınlar da ip atlayıp step ve aerobik yaptı.
‘Harekete çocuklukta başla, sağlıklı yaşa’ sloganıyla Mustafa Asım Alkış stadında düzenlenen etkinlikte, çocuklar çuval, yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları, yakan top, mendil kapmaca gibi geleneksel sokak oyunları oynadı.
Etkinliğe katılan bazı kadınlar da Sağlık Müdürlüğünde görevli eğitmenler gözetiminde, müzik eşliğinde ip atlayarak step ve aerobik yaptı.
Kütahya Halk Sağlığı Başkanı Erkan Kaygısız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dünya Yürüyüş Günü”nün fiziksel aktivitenin gündelik hayatın içinde yer alması amacıyla 1991 yılından bu yana her yıl 3-4 Ekim’de kutlandığını hatırlattı.
Sağlık Bakanlığı’nın yürüyüş günü dolayısıyla bu yıl ön plana çıkardığı ana temanın, çocukluk çağında obeziteyle mücadele olduğunu aktaran Kaygısız, şunları söyledi:
“Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef büyük bir sağlık problemi ve çocukluk yaşlara kadar inmiş durumda. Eğer istikbalimize dair bir takım kaygılar taşıyorsak obezite ile bilinçli bir şekilde kesinlikle mücadele etmeliyiz. Aslında bu konuda yapmamız gereken çok basit, geleneklerimize geri dönmek. Çocuklarımızı dijital dünyadan zaman zaman uzaklaştırıp geleneksel sokak oyunlarımızı sevdirebilmek ve düzenli beslenmeyi sağlamakla obezite ile çok rahat bir şekilde mücadele edebiliriz. Biz de bugün dünya yürüyüş günü nedeniyle düzenlediğimiz programımızda unutulmuş olan sokak oyunlarını çocuklarımızla birlikte oynadık. Arkadaşlarımız çocuklarımızın bu oyunları sürekli oynamaları konusunda tavsiyelerde bulundular.”
Etkinliğe katılarak çocuklarla oyunlar oynayan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de, düzenlenen etkinliği çok anlamlı bulduğunu, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.
Etkinliğe katılan çocuklar da sokak oyunları oynayarak çok güzel vakit geçirdiklerini ifade ettiler.
Etkinlik, düzenlenen yarışmalarda derece alan çocuklara ödüllerinin verilmesi ve yürüyüş ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir