Yaya önceliğine dikkat çektiler

951

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Kütahya’da kolluk personeli nöbet tuttu, protokol üyeleri ile öğrenciler yürüyüş yaparak sürücülere uyarıda bulundu.
İçişleri Bakanlığınca 2019’un “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Kütahya’daki yaya geçitlerinde polis, jandarma ve zabıta mensubu personelin katılımıyla etkinlik yapıldı.
Zafer Meydanı’nda başlayıp Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda devam eden etkinlikte, Kütahya Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet ve jandarma personeli ile öğrenciler hazır bulundu.
Vali Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında altyapı ile ilgili eksikliklerini tamamladıklarını, bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdiklerini aktardı.
Yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasının hedeflendiğini söyleyen Toraman, ” Bu çerçevede belediyelerimiz yaya ve okul geçitlerini elden geçirdiler. Sürücülerin dikkatini çekmek için ilave işaretlemeler yaptılar. Bu anlamda alt yapı ile ilgili eksiklerimizi tamamladık. Meydana gelen kazalar içinde yaklaşık yüzde 20 oranında yayalarımız mağdur durumuna düşüyor. Bu oranları düşürmek ve yayaların karıştığı kazaların sayısını düşürmek için bu etkinliklere devam ediyoruz. Burada maksat sürücülere ceza uygulamak değil vatandaşlarımızın bu konuda bilgilenerek kurala uymalarını sağlamak.” dedi.
Etkinlikte, protokol üyeleri sürücülere broşürler dağıtarak yaya önceliği konusunda uyarı yaptı
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir