‘Ücretsiz binişler için devlet halk otobüslerine gelir desteği ödemesi yapıyor’

856

Kütahya Valiliği, 65 yaş ve üstü ile engellilerin halk otobüslerine indirimli veya ücretsiz binmelerine karşılık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilgili belediyeler aracılığıyla her bir özel halk otobüsü için işletmecilere her ay düzenli olarak gelir desteği ödemesi yapıldığını bildirdi.
Halk otobüslerine indirimli veya ücretsiz binişlerle ilgili Kütahya Valiliği bir yazılı bilgilendirme açıklamasında bulundu.
“Sosyal medyada platformlarında ve bazı basın organlarında paylaşılan “210 bin ücretsiz biniş” başlığı altında yayımlanan haberler nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları ile ilgili usul ve esaslar 04 Mart 2014 tarihli ve 28931 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde belirlenmiştir. Bu kapsamda 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve engelli vatandaşlarımız şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ilgili belediyeler aracılığıyla her bir özel halk otobüsü için işletmecilere her ay düzenli olarak gelir desteği ödemesi yapılmaktadır. Yönetmelikte “Ücretsiz seyahat hakkından yararlanacak kişiler” ayrıntılı olarak tanımlanmıştır. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız için belirlenen ölçüt: Sağlık Kurulu Raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin ise kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri refakatçileri şeklinde tanımlanmıştır. Kahraman şehitlerimizin Devletimize ve Milletimize emaneti olan şehit yakınları, kahraman gazilerimiz, bizlerin ve ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi kıymetli büyüklerimiz ve hayatın her alanında görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuz kıymetli engelli vatandaşlarımıza layık oldukları şekilde, büyük bir saygı ve sevgiyle yaklaşmamız her birimiz için görevdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir