‘Ananızın ak sütü gibi helal olsun’

1124

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, seçim vaatleri arasında yer alan sosyal yardımların Hilal Kart uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması vaadini hayata geçirdi. Işık, ‘Hilal kart ihtiyaç sahiplerimize analarının ak sütleri gibi helal olsun’ dedi.

“VAADİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Işık, belediye sosyal tesislerinde düzenlenen hilal kart teslim töreninde yaptığı konuşmada, bir seçim vaadini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Hilal Kart’ın bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Işık, şöyle konuştu: “Seçimden önce ihtiyaç sahiplerine bir vaadimiz vardı, ‘sosyal yardıma muhtaç ailelerimizin babası olacağız, onları destekleyeceğiz’ demiştik. Bugün bunun ilk programını yapıyoruz. Şu anda 292 ailemize, yaklaşık bin kişiye Kütahya Belediyesi olarak, ailelerin büyüklüğüne göre içine sosyal yardım kredisi yüklenmiş hilal kartları dağıtıyoruz. Eskiden olduğu gibi sizi birilerinin kapısına mecbur etmeyeceğiz. O kartı alacaklasınız, ailenizin ihtiyacı olan ne ise; kendi mahallenizdeki bakkaldan bulduğunuzu oradan alacaksınız, oradaki gıda maddesi fazla geldiyse ucuz olan başka bir marketten veya o bakkaldan sizin aradığınız yoksa hangi markette aradığınız gıda maddesi veya diğer aile ihtiyaçları varsa gidip kredi kartı kullanır gibi Kütahya Belediyesi’nin size verdiği Hilal Kartlarla alışverişinizi yapabileceksiniz. Ananınız ak sütü gibi helaldir, milletimizin hediyesidir. Hayırlı uğurlu olsun.”

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Hilal karta şu ana kadar bine yakın ailenin başvurduğunu, ilerleyen zamanlarda onlara da destek olacaklarını da aktaran Işık, “Şu anda kart dağıtacağımız ailelerimiz öncelikle desteğe muhtaç olarak gördüğümüz ve arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler, araştırmalar sonucunda evlerinizi gördüler, sizleri gördüler, devletin resmi sayfalarından gerekli incelemeleri yaptılar ve sizi hiç tanımamamıza rağmen, sizler geldiniz başvurdunuz, hakkınız olan bu Hilal Kartları helaliyle aldınız, helali hoş olsun, biz bundan çok mutluyuz. Sizlerden tek istirhamımız; mümkünse ailenizin acil ihtiyaçlarını bununla tasarruflu bir şekilde karşılamanızdan yanadır. Bu kartı alıp birkaç gün içinde harcamaktansa çocuklarınızın ihtiyacını uzun süre karşılayacak şekilde, evinizin ihtiyacını bir şekilde telafi edecek şekilde kullanmanızı istiyoruz. Kütahya Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin ve sizin gibi yardıma muhtaç ailelerin yanındadır. Kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açıktır. Hiçbir tereddüttünüz olmasın” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BUDUR”
Yaptıkları çalışmanın bir sosyal belediyecilik örneği olduğunu da ifade eden Işık, konuşmasını şöyle tamamladı: “İşte belediyecilik budur. Sosyal belediyecilikte budur. Daha öncekileri eleştirmiyorum. “Ben yardıma muhtaç olduğum halde Kütahya belediyesinden yardım alamadım, ben daha zengin durumda olanlar aldı” sözleri artık yok. Bundan sonra bu olmayacak. Bu kartı alan tüm ailelerimiz birbirine yakın gelir düzeyine sahip. Sizden çok daha zengin bir insan yok içinizde. Sizin durumunuz neyse komşunuzun durumu da o. Gerçekten acil yardıma ihtiyacı olan ailelerimizi seçtik, bu 292 aileyi böyle belirledik. Bundan sonraki süreçlerde de aynı şekilde diğer ailelerimizi de yardım elimizi uzatmaya çalışacağız. Milletimizin katkısı, vergisi, devletimizin vergisi eğer yerine ulaşırsa biz daha çok mutlu olacağız. Yerine ulaşacağına inanıyoruz. Bu güzel ailelerimizde gördüğüm ilgi onu gösteriyor, demek ki isabetli bir çalışma yapmışız. Sizleri gerçekten doğru belirlemişiz. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.”
İçerisinde 300 ile 410 lira arasında kredi yüklenen kartları alan vatandaşlar da Başkan Işık ve ekibine teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir