Kütahya’da cimcik festivali hazırlığı

2062

Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Kütahya, yöresel tatları ile de dikkat çekiyor. Kentin yöresel lezzetlerinden olan cimcik için önümüzdeki günlerde festival düzenlenecek.
Adını, hamurun çimdiklenerek hazırlanmasından alan, “hamur aşı” olarak da bilinen ve kullanılan malzemeler bakımından ekonomik olan cimcik aşı için festival düzenleniyor.
Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Halil Bilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’nın yöresel tatlarından olan cimcik’i tanıtmak amacıyla festival düzenleyeceklerini bildirdi.
Festivali çeşitli kurum ve kuruluşların da destek vereceğini dile getiren Bilgiç, şöyle konuştu:
“14 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’te Zafer Meydanında başlayacak olan 1. Cimcik Festivali için çalışmalarımızı tamamladık. Programımız hazırlandı. Platform olarak protokol ve ilçelerimizle birlikte tüm Kütahya halkımızın katılımını ve bizi yalnız bırakmamalarını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da düzenleyerek bu festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugün STK’larımızın bu gösterdiği çabaya halkımızın da duyarsız kalmaması gerekiyor. Bu festival sayesinde umarım Kütahya’mız ulusal çapta kendini ifade edecek ve duyuracak.”
“Festival sayesinde Kütahya’nın kültürel ve tarihi değerleri ile yöresel lezzetlerini de tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Bilgiç, “Bizim yapmış olduğumuz festival STK’larımızın organizasyonunda olsa da sadece STK’larımızı bağlamıyor. Kütahya’nın din, dil, ırk gözetmeden, hiçbir siyasi yönü olmaksızın yapılan bir festivaldir. Tüm Kütahya’mızın bu festivale sahip çıkmasını istiyoruz. Her şey Kütahya için. Festivalimiz 13.00’teki protokol konuşmaları ile başlayacak. Daha sonra mehteran ve halk oyunları gösterimi yapılacak. Ardından cimciği meydandaki tüm davetlere dağıtacağız. Yerel sanatçılarımız ve bir yabancı sanatçımız, Kültür Bakanlığından üç ayrı sanatçımız sahne alacaklar. Havai fişek gösteriminin ardından programımız sona erecek. Kütahya’mızı tanıtma amaçlı stantlar kurulacak. Yöresel yemeklerin yanında çini ustalarımız burada hünerlerini sergileyecek” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir