Stant açıp halkı bilgilendiriyorlar

823

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, “Halk Sağlığı Haftası” dolayısıyla Cumhuriyet Caddesinde stant açarak vatandaşları bilgilendiriyor.
Açılan stantlarda vatandaşları bilgilendirip broşür dağıtan görevliler, bazı vatandaşların da şeker, yağ ve tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.
İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca her yıl 3-9 Eylül günlerinin ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlandığını hatırlattı.
Hafta dolayısıyla Kütahya’da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Zehir, şunları söyledi:
“Bu etkinliklerde amaç halkımızın sağlık konusunda daha fazla bilinçlendirmek, hastalanmadan sağlığını korumasını sağlamak. Peygamber efendimizin de dediği gibi hastalanmadan önce sağlığımızın kıymetini bilmemiz lazım. Bunu sağlamak için de obezite ile ilgili mücadele vermemiz lazım. Diyetisyenler aracılığıyla sağlıklı beslenmeye dikkat etmemiz lazım. Halkımızın daha sağlıklı olması için hastalanmadan önce bizim Toplum Sağlık Merkezlerine, Sağlıklı Hayat Merkezlerine giderek obeziteyle ilgili tütün alışkanlıklarıyla ilgili hareket etme ile ilgili bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Bu etkinlikte tansiyon ve şeker ölçümü yapılmakta. Gebelikle ilgili bilgilendirme yapılmakta. Bakanlığımız bu yıl Halk Sağlığı Haftası’nda temayı ‘Anne ve Çocuk Sağlığı’ olarak belirledi. Anne ve çocuk sağlığında hamilelerin mutlaka en az 4 ya da 5 defa hekime muayene olması lazım.”
Stantları ziyaret eden vatandaşlar da etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vatandaşlardan Fatma Yılmaz, “Çok güzel. insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor bu konularda benim kızım zihinsel engelli onunla ilgili bilgi almak istedim Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ücretsiz bir şekilde danışmanlık veriliyormuş onlarla ilgili konuştuk bu konularla ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan ailelerimiz var çocuklara nasıl bakalıması gerektiği ile ilgili ailelerin bu konularda bilgilendirilmesi güzel” dedi.
Özlem Alp ise “Sağlık Müdürlüğü’nün bu çalışmasını çok faydalı buluyorum çünkü özellikle kafamızda sağlıkla ilgili merak edilen çok soru var bununla ilgili her zaman güvenilir kaynak bulamıyoruz internette ya da başka alanlarda güvenilir bilgilere rastlayamıyoruz bu açıdan ben çok faydalı buldum. Kafamızdaki soruları sorma imkanı bulduk” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir