Okul Ekosisteminde Veli Çalıştayı

883

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il merkezindeki okullardan velilerin ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyeleri Metin Demir ve Muhammet Özden’in katılımlarıyla, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Güven başkanlığında veli çalıştayı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen, orta vadede okul bazında niteliği artırmak, okullar arasındaki eşitsizliği büyük ölçüde azaltmak üzere velilerin görev ve sorumluluklarına yönelik farkındalık oluşturmak üzere, Okul Gelişim Modeli kapsamında, velilerin görev ve sorumluluklarının belirlenmesi, Okul Gelişim Modeli Veli Eylem Planı hazırlanması, Okul Aile Birliği faaliyetlerinin niteliklerinin artırılması amacıyla, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan veli çalıştaylarının ilki İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonlarında gerçekleştirildi.
Çalıştayda, veliler “Nasıl bir okul, nasıl bir öğretmen ve nasıl bir veli olmalı?” konusunu kendi aralarında tartışarak çözüm bulmaya çalıştı. Çalıştayın verimli geçtiğini ifade eden veliler, çalıştaydan çıkacak sonuçlardan umutlu olduklarını dile getirdiler.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir