Kütahya’da 100. Yıl coşkusu

1034

Kütahya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Dumlupınar Spor Salonundaki törende, Kütahya Valisi Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Alim Işık, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılını kutlamanın gurur, onur ve sevincini yaşadıklarını belirtti.
Atatürk’ün, işgale uğrayan vatan topraklarını kurtarmak için silah arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığını anımsatan Gayret, şunları söyledi:
“Bu mücadeleyi Zaferle sonuçlandırdıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti devletimizi kurmuş, kurduğu bu devlet her gün gelişerek ve güçlenerek günümüze gelmiştir. Bugün güzel memleketimiz her anlamda güçle ve her alanda gelişmeye devam etmektedir. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarak kıyamete kadar da var olacaktır.”
Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri protokol üyelerince verildi.
Tören, Kütahya Gençlik Merkezi kursiyerlerinin müzik dinletisi, halk oyunları, sporcu grupları ile Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun gösterileri ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir