Biz de meyve yiyebilmeliyiz

911

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, tanıtımın önemli olduğunu, yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirtirken Kütahya sınırları içerisinde de yer alan bölgeden il olarak bizim de daha fazla faydalanmamız gerektiği belirtiliyor.
FRİG VADİSİNİ TURİZME DAHA
FAZLA KAZANDIRMAK
İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Afyonkarahisar ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz FRİGKÜM’ün üç ili ilgilendiren önemli bir birlik olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3 il için 13,5 milyon liralık destek aldıklarını dile getiren Vali Tutulmaz, şunları söyledi: “Kaynaklar çok fazla olmadığı için belki dezavantajımız var, ama yine de birliği aktif kullanabilme adına çalışıyoruz. Bu anlamda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığından kaynak temin etmeye çalıştık. Geçen yıl 3 il için 1,5 milyon liralık destek temin etmiştik. Bu yıl da yine aynı rakamda bir destek aldık. Yapılan işe göre az bir rakam olsa da biz o parayla iyi işler yaparak Frig Vadisini turizme nasıl kazandıracağımız noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu hususta son iki yıl içerisinde aktivitelerimiz arttı. Tanıtıma ağırlık verdik. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bu bölgeye önem veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Anadolu Açık Hava Müzesi için ilimize destek veriyor. Biz üç bölge için de aynı çalışmanın yapılmasını istiyoruz. İlimizdeki çalışma son aşamaya gelmiş durumda. Yaklaşık bir ya da 2 ay içerisinde iç düzenlemesine geçilecek.”
BÖLGEYİ AKTİF ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ
Tanıtımın önemli olduğuna ve tanıtımın meyvelerinin alınmaya başlandığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Tanıtımla birlikte ziyaretçi sayısı arttı. İhsaniye’de iki bölgede köy otelleri oluşmaya başladı. Ayazini köyünde ailelerde misafir etmeye başladı. Farklı bir turizm alanı oluştu. İnşallah bu çalışmalar daha güzel bir şekilde devam edecek. Balon turizminin de bu bölgede yapılması için çalışmalar son aşamadadır. Eğer deneme uçuşları başarılı olursa bu bölgede balon turizmi de olacak. Otellerimiz dolayısıyla önemli bir potansiyel var. Buradan önemli bir talep olacaktır. İnşallah bölgeyi aktif şekilde kullanacağız. Az parayla önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Bundan 7-8 yıl öncesinde de bu bölge biliniyordu, konuşuluyordu ama çok fazla karşılığı yoktu. Bugünler işte o karşılığın olduğu günler. İnşallah bu çalışmalar bölge insanına daha fazla olumlu getiri sağlar.” diye konuştu.
Öte yandan, yapılan tanıtım ve tesis çalışmaları ile Frigya bölgesinden komşu ilimiz olan Afyonkarahisar’ın faydalanmaya başladığı görülürken Kütahya’nın da bölgenin verdiği meyvelerden faydalanması gerektiği bekleniyor. Yerel yöneticilerin yanında özel teşebbüsün de turizm bölgesi için çalışma yaparak katkı sunmasının gerekliliği üzerinde duruluyor. Gerekli çalışmaların yapılması halinde Kütahya’nın da turizm potansiyelini dışarı açabileceği ön görülüyor.
Kütahya Valisi Ömer Toraman, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Birlik Meclis üyelerinin katıldığı Birlik Encümen Toplantısı gündemde bulunan konuların görüşülmesi ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir