Asker olmanın heyecanını yaşadılar

972

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl “Engelliler Haftası” dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması kapsamında, Kütahya’da 21 engelli vatandaş askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törene; Vali Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, askeri erkan ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.
Tören; Sancak Kıtasının yerini alması, sancağın tanıtılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşayan Hava Piyade Er Mert Çakmak yaş kütüğüne plaket çaktı, temsili askerler adına konuşma yaptı.
Çakmak, “Bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan ve ağabeylerimizden devam eden bu kutsal nöbeti bir günlük dahi olsa devraldık. Bir günlüğüne askerlik yapsak da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
En anlamlı ant içme töreninin gerçekleştirildiğini belirten Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, “Bu tablo ordu, millet kavramını hayata geçirmiş olan Türk milletinin övüneceği ve her zaman gurur duyacağı bir tablodur” dedi.
Konuşmaların ardından eğitimim başarıyla tamamlayan 21 engelli genç Türk Bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etti.
Vatani görevlerini başarıyla tamamlayan engelli askerlerin terhis belgeleri ise Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir